foto: AP/Scanpix/LETA
Porziņģa "Knicks" komandai būtisks pastiprinājums
Tims Hārdavejs juniors ir deviņdesmitajos gados vienam no labākajiem NBA saspēles vadītājiem Timam Hārdevejam dēls.
Basketbols
2017. gada 9. jūlijs, 13:40

Porziņģa "Knicks" komandai būtisks pastiprinājums

LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" sestdien kā ierobežoti brīvo aģentu oficiāli piesaistījusi Timu Hārdeveju junioru, kamēr tās ģenerālmenedžera amatam tuvojas Deivids Grifins.

Jau iepriekš šonedēļ kļuva zināms, ka "Knicks" komanda Hārdevejam izteikusi līguma piedāvājumu uz četrām sezonām par 71 miljonu ASV dolāru (62 miljoniem eiro). "Hawks" komandai bija 48 stundas laika, lai veiktu vismaz tikpat apjomīgu piedāvājumu, tomēr tā to neizdarīja un sestdien "Knicks" oficiāli ziņoja par spēlētāja atgriešanos sastāvā.

Patlaban 25 gadus veco Hārdeveju 2013.gada draftā izraudzījās tieši "Knicks" komanda, kurā viņš pavadīja savas pirmās divas sezonas NBA. Divus gadus vēlāk, 2015.gada draftā, kurā tika izraudzīts arī Porziņģis, nu jau bijušais "Knicks" prezidents Fils Džeksons apmainīja Hārdeveju pret tiesībām uz saspēles vadītāju Džerianu Grāntu.

Nākamos divus gadus Hārdevejs pavadīja "Hawks" komandā, aizvadītajā sezonā ar vidēji 14,5 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm parādot savu sekmīgāko sniegumu līdzšinēja NBA karjerā.

Šis kļuvis par "Knicks" ģenerālmenedžera Stīva Milza pirmo lielo darījumu pēc Džeksona atlaišanas. Komanda starpsezonā apsver vairākus darījumus, tostarp Karmelo Entonija aizmainīšanu un saspēles vadītāja atrašanu, kas palīdzētu iejusties līgā šīs pozīcijas spēlētājam Frankam Nilikinam, kurš šī gada draftā tika izraudzīts ar astoto numuru.

Tiek vēstīts, ka "Knicks" pašlaik neizskata iespēju, ka nākamās sezonas ievadā sastāvā būs gan Entonijs, gan Hārdevejs. Pašlaik tiek prognozēts, ka līgas superzvaigzne varētu nokļūt Hjūstonas "Rockets" komandā, kas panākusi vienošanos par iespaidīgu līguma pagarināšanu ar savu spožāko zvaigzni Džeimsu Hārdenu. Kā sestdien vēstīja Ziemeļamerikas mediji, Hārdens nākamo sešu sezonu laikā saņems 228 miljonus ASV dolāru (200 miljonus eiro), līdz ar to panāktā vienošanās ir iespaidīgākā līguma pagarināšana līgas vēsturē.

Paredzams, ka "Knicks" paturēs sastāvā uzbrūkošo aizsargu Kortniju Lī, kas pērn noslēdza lielu līgumu, bet, lai atbrīvotu vietu algu griestos, nepiedāvās jaunus līgumus brīvajiem aģentiem Derikam Rouzam un Sašam Vujačičam, kamēr Rons Beikers, visticamāk, parakstīs jaunu vienošanos par minimumu.

Tāpat ESPN ziņo, ka "Knicks" komanda ir tuvu līgumam ar bijušo Klīvlendas "Cavaliers" ģenerālmenedžeri Deividu Grifinu. Viņš ticies ar Milzu un drīzumā runās arī ar "Knicks" īpašnieku Džeimsu Doulanu. Paredzams, ka līdzšinējais ģenerālmenedžeris Milzs kļūs par prezidentu.

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.