foto: Valery Sharifulin/TASS
Eiropas basketbola viena no spožākajām zvaigznēm dodas uz NBA; Novickis noķers Braientu
Milošs Teodosičs daudzos Ziemeļamerikas apskatos tika uzskatīts par labāko NBA nespēlējošo basketbolistu, tagad viņam būs iespēja pieradīt savu varēšanu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.
Basketbols
2017. gada 7. jūlijs, 13:35

Eiropas basketbola viena no spožākajām zvaigznēm dodas uz NBA; Novickis noķers Braientu

LETA

Vācietis Dirks Novickis kļūs par tikai otro spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kurš vienā komandā būs pavadījis 20 sezonas, jo ceturtdien panācis vienošanos par jaunu līgumu ar Dalasas "Mavericks" uz diviem gadiem.

Vienīgais, kurš vienā NBA komandā nospēlējis 20 sezonas, ir Losandželosas "Lakers" leģenda Kobe Braients.

Iepriekš ASV mediji ziņoja, ka Novickis divās sezonā pelnīs 10 miljonus ASV dolāru (8,76 miljonus eiro),

Līdz šim bija vēl nelielas šaubas, vai 39 gadus vecais Novickis, kuru uzskata par visu laiku labāko "Mavericks" spēlētāju, paliks komandā vismaz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā viņš 54 spēlēs guva vidēji 14,2 punktus, kas bija mazākā rezultativitāte kopš debijas sezonas 1998./1999 gadā, kad tika gūti 8,2 punkti spēlē.

Novickis piedalījies 13 NBA Zvaigžņu spēlēs, kas ir "Mavericks" rekords. Viņš 12 reizes pēc kārtas, no 2000. līdz 2012. gadam iebalsots NBA sezonas simboliskajā komandā, 2006./07.gada sezonā atzīts par vērtīgāko spēlētāju un 2011.gada NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Tikmēr Losandželosas "Clippers" un 30 gadus vecais serbu aizsargs Milošs Teodosičs vienojušies par divu gadu līgumu. Teodosiču, kurš patur izvēles tiesības uz otro sezonu, uzskata par vienu no spilgtākajiem un radošākajiem saspēles vadītājiem Eiropā. ESPN ziņo, ka līguma summa būs 12,3 miljoni ASV dolāru (10,8 miljoni eiro).

Teodosičs bija gatavs izpirkt savu līgumu Maskavas CSKA, lai varētu pārcelties uz NBA. Aizvadītajā sezonā Eirolīgā viņš vidēji spēlē guva 16,1 punktu un veica 6,8 rezultatīvas piespēles. Maijā viņš palīdzēja komandai iekļūt Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā.

Savukārt brīvā aģenta statusā esošais 40 gadu vecais Vinss Kārters. kurš ir vecākais aktīvais spēlētājs līgā, ceturtdien vienojies par līgumu uz vienu gadu par astoņiem miljoniem ASV dolāru (septiņiem miljoniem eiro) ar Sakramento "Kings". Pagājušajā sezonā Memfisas "Grizzlies" sastāvā viņš laukumā vidēji spēlē pavadīja 24,6 minūtes, guva astoņus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Karjeras laikā Kārters guvis 24 555 punktus, kas ir visu laiku 22. augstākais rādītājs starp rezultatīvākajiem basketbolistiem.