Basketbols
2017. gada 7. jūlijs, 12:57

Bertāna "Spurs" iespaidīgs papildinājums; arī "Knicks" izsaka piedāvājumu meistarīgam aizsargam

LETA

Dāvja Bertāna Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvētā komanda Sanantonio "Spurs" noslēgusi līgumu ar mazo uzbrucēju Rūdiju Geju, kamēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" piedāvājusi līgumu aizsargam Timam Hārdevejam junioram.

Kā vēsta "Spurs", ņemot vērā komandas politiku, visas līguma detaļas netiks izziņotas. Tikmēr ESPN žurnālists Adrians Vojnarovskis tviterī raksta, ka vienošanās noslēgta uz diviem gadiem par 17 miljoniem ASV dolāru (15 miljoniem eiro).

Patlaban 30 gadus vecais Gejs NBA pavadījis 11 sezonas. Pirmās septiņas sezonas viņš spēlēja Memfisas "Grizzlies", pēc tam divus gadus pārstāvēja Toronto "Raptors", bet kopš 2013.gada amerikāņu uzbrucējs spēlēja Sakramento "Kings" rindās.

Aizvadītajā sezonā viņš vidēji mačā laukumā pavadīja 33,8 minūtes, kuru laikā guva 18,7 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, veica 2,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 piespēles. No spēles Gejs realizēja 45,5% metienus, bet aiz tālmetienu līnijas viņa precizitāte bija 37,2%.

Gejs kopā ar Lebronu Džeimsu un Raselu Vestbruku ir vienīgie basketbolisti kopš 2006.gada, kuri iemetuši vismaz 13 000 punktus, izcīnījuši 4000 atlēkušās bumbas un pārtvēruši 1000 piespēles.

Tikmēr "Knicks" parakstījusi piedāvājuma līgumu ar Atlantas "Hawks" ierobežoti brīvo aģentu Hārdeveju, vēsta ESPN. Piedāvājums ir uz četrām sezonām par 71 miljonu ASV dolāru (62 miljoniem eiro), taču "Hawks" komandai ir divas dienas lai izteiktu savu piedāvājumu.

Patlaban 25 gadus veco Hārdeveju 2013.gada draftā izraudzījās tieši "Knicks" komanda, kurā viņš pavadīja savas pirmās divas sezonas NBA. Divus gadus vēlāk, 2015.gada draftā, kurā tika izraudzīts arī Porziņģis, nu jau bijušais "Knicks" prezidents Fils Džeksons apmainīja Hārdeveju pret tiesībām uz saspēles vadītāju Džerianu Grāntu.

Nākamos divus gadus Hārdevejs pavadīja "Hawks" komandā, aizvadītajā sezonā ar vidēji 14,5 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm parādot savu rezultatīvāko sniegumu līdzšinēja NBA karjerā.

Šis ir "Knicks" ģenerālmenedžera Stīva Milsa pirmais lielais darījums pēc Džeksona atlaišanas. Komanda starpsezonā apsver vairākus darījumus, tostarp Karmelo Entonija aizmainīšanu un saspēles vadītāja atrašanu, kas palīdzētu iejusties līgā šīs pozīcijas spēlētājam Frankam Nilikinam, kurš šī gada draftā tika izraudzīts ar astoto numuru.

"Knicks" veic pārrunas ar brīvā aģenta statusā esošajiem saspēles vadītājiem Deriku Rouzu, kurš jau pērn pārstāvēja Ņujorkas vienību, Reidžonu Rondo un Šelvinu Meku, atsaucoties uz avotiem līgā, vēsta ESPN.