foto: USA TODAY Sports/ Sipa USA/ Vida Press
Pēc nesaskaņām ar Porziņģi un Entoniju "Knicks" komandu pamet NBA leģenda Fils Džeksons
Filam Džeksonam miega bads pēdējā laikā nereti traucējis veikt darba pienākumus.
Basketbols
2017. gada 28. jūnijs, 17:15

Pēc nesaskaņām ar Porziņģi un Entoniju "Knicks" komandu pamet NBA leģenda Fils Džeksons

LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" trešdien oficiāli pārtraucis sadarbību ar prezidentu basketbola jautājumos Filu Džeksonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Informācija, ka abas puses dosies katra savā virzienā, izskanēja jau otrdien, tomēr trešdien par to paziņots oficiāli.

"Pēc rūpīgām pārdomām esam abpusēji vienojušies, ka "Knicks" turpmāk dosies citā virzienā," paziņojumā citēts kluba prezidents Džeimss Doulans. "Fils Džeksons ir viens no visu laiku izcilākajiem cilvēkiem NBA vēsturē. Viņa pēctecību nav iespējams izmērot. Vēlam viņam visu to labāko un pateicamies par viņa pakalpojumiem gan kā savulaik spēlētājam, gan kā kluba darbiniekam."

Tikmēr Džeksons norādīja, ka "Knicks" klubam vienmēr būšot īpaša vieta viņa sirdī.

"Tieši šajā komandā aizsākās mana karjera NBA. Par to es būšu mūžam pateicīgs. Pateicos arī Doulanda kungam par sniegto iespēju atgriezties šajā klubā. Protams, es biju cerējis atgriezt NBA čempiontitulu šajā klubā, tāpēc esmu ļoti sarūgtināts, ka tas neizdevās. Ņujorkas fani būtu to pelnījuši," pauda Džeksons.

Trešdien izdevums "The Vertical" ziņoja, ka Doulans kā nākamo kluba prezidentu vēloties redzēt Masai Udžiri, kurš pašlaik šos pienākumus veic citā NBA komandā Toronto "Raptors". Viņš šajā postenī atrodas kopš 2013.gada, turklāt šos gadus vienība bijusi viena no vadošajām Austrumu konferencē.

Doulans arī norādīja, ka viņš šobrīd neiesaistīsies "Knicks" komandas darbā, bet to šobrīd īstermiņā darīs ģenerālmenedžeris Stīvs Milss, kurš kopā ar palīgiem izstrādās turpmāko attīstības plānu.

Trijos gados ar Džeksonu kā prezidentu "Knicks" komanda uzvarējusi 80, bet zaudējusi 166 spēlēs, katrā no tiem ciešot neveiksmes vismaz 50 cīņās.

Patlaban 71 gadu vecajam Džeksonam pēc iepriekšējās sezonas bija iespēja izpirkt savu līgumu, kas 2014.gadā tika noslēgts uz pieciem gadiem, tomēr tas netika izdarīts, līdz ar to vienošanās bija spēkā vēl uz diviem gadiem, kuros Džeksonam jāsaņem 24 miljoni dolāru (21 miljons eiro).

Īpaši skaļu kritiku Džeksons saņēma pēdējās nedēļās. Viņam bija nesaskaņas ar latviešu fenomenu Porziņģi, ko kā prezidents nesen vēlējās aizmainīt, kā arī viņš regulāri publiski aicināja "Knicks" lielāko zvaigzni Karmelo Entoniju piekrist doties uz citu komandu.

Aprīlī Porziņģis, esot neapmierināts ar situāciju "Knicks" komandā, neieradās uz sezonas noslēguma sarunām ar Džeksonu un ģenerālmenedžeri Stīvu Milsu.

Tikmēr kāds no šī gada drafta vadošajiem spēlētājiem neoficiālās sarunās ESPN atklājis, ka Džeksons treniņa laikā nepārtraukti snauduļojis.

Tieši ar "Knicks" komandu septiņdesmitajos gados Džeksonam kā spēlētājam izdevās divreiz triumfēt NBA čempionātā. Tieši ar Džeksona palīdzību izcīnītais tituls 1973.gadā ir pēdējais, ko Ņujorkas vienība spējusi iegūt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā trenerim viņam pasaules spēcīgākajā basketbola līgā kopumā 11 reizes izdevās triumfēt ar Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" vienībām.