foto: EPA/LETA
Znaroka trenētā Krievijas hokeja izlase izcīna pasaules čempionāta bronzu
Hokejs
2017. gada 21. maijs, 19:30

Znaroka trenētā Krievijas hokeja izlase izcīna pasaules čempionāta bronzu

LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase svētdien otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā izcīnīja bronzu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bronzas mačā Krievijas valstsvienība ar 5:3 (1:0, 3:1, 1:2) pārspēja Somiju.

Pirmajā trešdaļā krievus vadībā izvirzīja Ņikita Gusevs, kurš bija precīzs septītajā minūtē, tomēr Krievijas valstsvienība lieliski sāka otro trešdaļu, kad tās pirmajās minūtēs izdevās gūt trīs vārtus - pa reizei izcēlās Vladimirs Tkačovs, Gusevs un Bogdans Kiseļevičs.

Šāds pavērsiens lika somiem veikt vārtsargu rokādi, bet noslēdzošajā periodā pirmos vārtus somu labā iemeta Miko Rantanens. Pēc Miko Lehtonena un Veli-Mati Savinainena precīzajiem metieniem Somijas valstsvienība pamanījās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, taču 49.minūtē Ņikita Kučerovs guva krievu piektos vārtus.

Lai arī Somijas izlasei trešajā periodā piederēja neliels pārsvars, tā vairs nespēja atjaunot intrigu par bronzas medaļām.

Krievi, piektdien zaudējot pusfinālā, trešo gadu pēc kārtas palikuši bez zelta, taču tāpat kā pērn Maskavā arī šoreiz izdevies iegūt bronzu.

Pērn šo izlašu ceļi krustojās pusfinālā, uzvaru ar 3:1 svinot somiem.

Krievija izcīnīja otro vietu A apakšgrupā, ceturtdaļfinālā ar 3:0 pārspēja Čehiju, bet pusfinālā ar 2:4 zaudēja Kanādai. Savukārt somi turnīru iesāka nepārliecinoši un bija ceturtie B apakšgrupā, vēlāk ceturtdaļfinālā ar 2:0 uzvarot ASV, bet pusfinālā ar 1:4 zaudējot Zviedrijai.

Vēlāk plkst.21.45 pēc Latvijas laika Ķelnē norisināsies pasaules čempionāta fināls, kurā sacentīsies Zviedrija un Kanāda.

Kā vēstīts, tad Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, Ķelnē aizvadītajā A apakšgrupas turnīrā ieņemot piekto pozīciju. Boba Hārtlija vadītajai komandai pietrūka pavisam nedaudz, lai pirmo reizi kopš 2009.gada Latvijas izlase sasniegtu ceturtdaļfinālu. Izšķirošajā mačā pret Vāciju, Latvijas izlase vēl pamatlaika pēdējā minūtē bija vadībā ar 3:2, tomēr 33 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki panāca neizšķirtu, bet pēc tam izrāva uzvaru "bullīšos".

Pasaules čempionātā kopumā startējušās 16 komandas sākotnēji tika sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Itālija un Slovēnija - ir spiestas pamest augstāko divīziju.

Viņu vietā nākamajā gadā, kad pasaules čempionāts notiks Dānijā, nāks Austrija un Dienvidkoreja, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, piedevām korejieši nākamgad elites grupā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās