foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlases treneris Šturms: "Neaprakstāmi lepojos ar komandu"
Marko Šturms atceras arī dramatisko spēli olimpiskajā kvalifikācijā Rīgā.
Hokejs
2017. gada 17. maijs, 11:51

Vācijas hokeja izlases treneris Šturms: "Neaprakstāmi lepojos ar komandu"

LETA

Vācijas hokeja izlases galvenais treneris Marko Šturms otrdien pauda lepnumu par grūtā pasaules čempionāta cīņā gūto uzvaru pār Latviju un ceturtdaļfināla sasniegšanu.

Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Latvijas izlase spēles 57.minūtē izvirzījās vadībā, tomēr turpinājumā nopelnīja diskutablu noraidījumu un tā izciešanas laikā 32 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu 3:3 panāca Fēlikss Šics.

"Tā bija liela cīņa. Septembrī Rīgā jau tikāmies un arī tas mačs izvērtās tikpat saspringts," portālā "championat.com" citēti Šturma izteikumi pēc dueļa. "Neaprakstāmi lepojos ar komandu, ka mums beigās izdevās izlīdzināt rezultātu."

Kā zināms, pērn septembrī Vācijas izlase apturēja Latviju arī izšķirošajā mačā par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

"Šī uzvara ir ļoti svarīga visam Vācijas hokejam - bērniem un jauniešiem. Mēs paveicām svarīgu lietu," teica Vācijas izlases aizsargs Kristians Ērhofs.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Vācija tiksies ar pērnā gada spēcīgāko vienību Kanādu.

"Hokejā vienā mačā ir iespējams viss. Jau trešdien fokusēsimies šai cīņai," pauda Ērhofs, uzreiz pēc dueļa nekomentējot situāciju, ka Vācijas izlase otrdienas pirmos vārtus guva pēc aizmugures stāvokļa. "Nezinu. Atkārtojumā noteikti labāk redzams."

Citos ceturtdaļfināla pāros ļoti veiksmīgu turnīru aizvadošā Šveice ceturtdaļfinālā spēkosies ar Zviedriju, Čehija tiksies ar Krieviju, kurai pēc Latvijas zaudējuma būs jādodas ceturtdaļfinālu aizvadīt Parīzē, bet divu pagājušā pasaules čempionāta pusfinālistu cīņā tiksies ASV un Somija.

Tāpat jau pusfinālā būs iespējams Kanādas un Krievijas duelis. Ja Kanāda kļūs par pasaules čempioni, tā titulu iegūs 27.reizi un atkārtos Krievijai (PSRS) piederošo labāko rezultātu.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mači notiks ceturtdien, bet izšķirošās cīņas par godalgām tiks aizvadīti sestdien un svētdien.