foto: Edijs Pālens/LETA
Tauta tviterī runā par nervu zālēm, nolād tiesnešus un lepojas ar mūsu hokeja izlasi - lauvassirdīm
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Vācijas izlasēm "Lanxess" arēnā, Ķelnē.
Hokejs
2017. gada 17. maijs, 10:58

Tauta tviterī runā par nervu zālēm, nolād tiesnešus un lepojas ar mūsu hokeja izlasi - lauvassirdīm

Kasjauns.lv

Pagājušas vien dažas stundas pēc viena no sāpīgākajiem un nepelnītākajiem zaudējumiem Latvijas hokeja jauno laiku vēsturē. Pēc apšaubāmiem tienešu lēmumiem pēcspēles metienu sērijā nācās piekāpties Vācijas izlase, kura iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Kasjauns.lv piedāvā nelielu ieskatu par Latvijas hokeja fanu komentāriem un asprātībām tviterī.

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Vācijas izlasēm

gallery icon

Latvijas populārākā seriāla "Ugunsgrēks" zvaigzne Madars Zvagulis jau pirms spēles bija ar sliktu priekšnojautu. Kā zinādams, ka Vācijas hokejisti pirmos vārtus gūs no izteikta aizmugures stāvokļa, bet Artūrs Kulda mača izskaņā saņems ļoti apstrīdamu noraidījumu, cerēja, ka pēc spēles nebūs jārunā par tiesnešiem, bet gan hokejistu parādīto sniegumu.

Kristiana Ērhofa metiens, kuru atsita Elvis Merzļikins, bet vēlāk atlēkušo ripu vārtos raidīja Davids Volfs, bija no vidusszonas, kas pēc hokeja noteikumiem nav atļauts. Ripa bija atstājusi zonu un uzbrūkošās komandas hokejisti drīkstēja tai pieskarties tikai tad, kad visi būtu izslidojuši no zonas un atgriezušies tajā. Savukārt Artūrs Kulda saņēma tādu noraidījumu, kādu viņš pēc saviem vārdiem nekad dzīvē nebija redzējis. Viens no Latvijas labākajiem aizsargiem bloķēja sāncenšu metienu un nokrita gar zemi, bet ripa viņa ieķērās kaut kur kreklā. Mača arbitrs Kuldas rīcību uzskatīja par spēles vilcināšanu un iedeva viņam divas minūtes, kuru laikā mājinieki spēja izlīdzināt rezultātu.

Tiek jokots arī par to, ka tiesneši čempionāta pēdējās divās spēlēs krietni palīdzējuši Latvijas izlases pretiniekiem.

Jāņa Sprukta vārtu guvums izraisījis arī milzīgu sajūsmu daudzos.

Cilvēki tviterī uzskata, ka tiesnešu kļūdām varētu būt arī ekonomiski iemesli. Pasaules čempionāta rīkotājiem taču nav izdevīgi, ja neviena no rīkotājvalstīm netiek pat ceturtdaļfinālā. Francija netika, tāpēc Vācijai bija jātiek, jo tā taču ir milzu nauda.

Tāpat tiek jokots arī par to, ka Latvija ir uzvarējusi Vāciju, bet ar tiesnešiem tikt galā tomēr nav izdevies.

Daudzi neslēpj arī to, ka hokeja skatīšanās radījusi milzu spriedzi un pat veselības problēmas.

Tāpat ir cilvēki, kuri neizprot hokeja pagarinājumu un pēcspēles metienu konceptu. Spēlēšana trīs pret trīs un laimesspēle "bullīšos" esot dīvaini.

Mača rezumējums fanu acīs ir apmēram šāds.

Tomēr, neskatoties uz sāpīgo neveiksmi, daudzi hokeja fani tāpat uzskata, ka pasaules čempionāts ir izdevies un Latvijas izlase parādījusi lielisku cīņassparu un sniegumu, kas daudziem līdzjutējiem pēc ilgi gadu pārtraukuma licis atkal sekot hokejam. Komandas jaunā iesauka "Lauvassirdis" tiešām spilgi apliecina hokejistu sniegumu laukumā.