foto: AP/Scanpix/LETA
Novāks Džokovičs atradis iemeslu, kāpēc pēdējā laikā neuzvar sacensībās
Serbu tenisa superzvaigzne nolēmis atlaist visus savus treneris.
Citi sporta veidi
2017. gada 5. maijs, 16:44

Novāks Džokovičs atradis iemeslu, kāpēc pēdējā laikā neuzvar sacensībās

LETA

Serbu tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs pārtraucis sadarbību ar saviem treneriem, paužot vēlmi atgūt uzvaras garšu.

Kā piektdien paziņoja Džokovičs, viņš pēc Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīra pārtraucis sadarbību ar savu treneri Mariānu Vajdu, kā arī fiziskās sagatavotības treneri un fizioterapeitu.

"Neskatoties uz lielisku sadarbību, Džokovičs juta, ka nepieciešamas izmaiņas un svaiga enerģija, lai paceltu spēles līmeni," teikts serba mājaslapā publicētajā paziņojumā.

"Esmu mednieks un mans lielākais mērķis ir atgriezties pie uzvaru sērijas," pauda 29 gadus vecais Džokovičs.

Slovāks Vajda ar Džokoviču strādāja kopš 2006.gada jūnija. 2013.gada decembrī par Džokoviča treneri kļuva vācu leģenda Boriss Bekers, bet Vajda palika serba komandā. Savukārt pērn decembrī Džokoviča un Bekera ceļi šķīrās, Vajdam atsākot būt par serba galveno treneri.

"Šis nebija viegls lēmums, tomēr visi jutām, ka nepieciešamas izmaiņas," Džokovičs komentēja savu jaunāko lēmumu.

"Esam nonākuši pie punkta, kurā visi sapratām, ka komandai nepieciešama svaiga enerģija," teica Vajda. "Novāks var sasniegt daudz vairāk un esmu drošs, ka viņš to paveiks. Esmu pārliecināts, ka viņš paliks tenisa virsotnē vēl daudzus gadus."

Džokovičs atklāja, ka jaunu galveno treneri pagaidām vēl nav atradis un lēmumu nesasteigs.

2016.gadā Džokovičs ieguva septiņus titulus un 74 spēlēs tika pie 65 uzvarām, tomēr ar to nebija pietiekami, lai saglabātu pasaules ranga līdera godu un viņu apsteidza brits Endijs Marejs. Kopš pērn maijā gūtā triumfa Francijas atklātajā čempionātā serbs uzvarējis tikai divos turnīros. Šī gada sākumā Džokovičs pieveica Mareju Dohas ATP turnīra finālā, tomēr kopš tā laika viņš nevienā no turnīriem nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu. Janvārī Austrālijas atklātajā čempionātā viņš šokējoši apstājās otrajā kārtā, bet savā līdz šim pēdējā startā Montekarlo turnīrā ceturtdaļfinālā nenoturēja breika deficītu trešajā setā un piekāpās beļģim Dāvidam Gofēnam.

Džokovičs karjeras laikā ieguvis 12 "Grand Slam" titulus. Pirms novembra sākumā Džokovičs zaudēja ATP ranga līdera godu, viņš pirmajā pozīcijā bija atradies 122 nedēļas pēc kārtas. Savukārt kopumā pirmajā pozīcijā serbs bijis 223 nedēļas.