foto: AP/Scanpix/LETA
Dāvim Bertānam trīs punkti dramatiskā zaudējumā; sērijā jau neizšķirts
Marks Gazols gūst uzvaras grozu.
Basketbols
2017. gada 23. aprīlis, 07:41

Dāvim Bertānam trīs punkti dramatiskā zaudējumā; sērijā jau neizšķirts

LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences ceturtdaļfināla spēlē viesos dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 108:110 (26:23, 25:32, 20:19, 25:22, 12:14) zaudēja Memfisas "Grizzlies" komandai, kas tādējādi panāca izlīdzinājumu sērijā 2-2.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mača interesantākie momenti - video:

"Grizzlies" uzvaru izrāva papildlaika pēdējā sekundē, kad precīzs bija Marks Gasols.

Pirmajos divos šī dueļa mačos savās mājās uzvarēja "Spurs", bet tagad Sanantonio komandai viesos sekojušas divas neveiksmes. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām piektā spēle otrdien notiks "Spurs" laukumā, bet sestais mačs ceturtdien tiks aizvadīts Memfisā.

Bertāns sestdien notikušajā cīņā spēlēja deviņas minūtes un 31 sekundi, trāpot vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un bloķēja divus metienus, bet latvietim esot laukumā "Spurs" guva par 13 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā aiz Kavai Lenarda (+18).

Lenards ar 43 gūtiem punktiem bija rezultatīvākais viesu rindās, bet Tonijs Pārkers sameta 22 punktus, no tiem 14 jau pirmajā ceturtdaļā. Savukārt "Grizzlies" sastāvā Maiks Konlijs guva 35 punktus, bet Marks Gasols 16 punktiem pievienoja arī 12 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Cīņas sākumā nedaudz labāki bija "Spurs", panākot 17:9 savā labā, taču otrajā ceturtdaļā iniciatīvu jau pārņēma "Grizzlies", taču lielu pārsvaru mājinieki iekrāt nespēja.

Bertāns, kuram šī bija trešā izslēgšanas turnīra spēle NBA karjerā, kurā viņš devies laukumā, mačā iesaistījās otrās ceturtdaļas beigu daļā, kad nomainīja Lemarkusu Oldridžu. Tiesa, jau pēc pusotras minūtes latvietis atgriezās uz rezervistu soliņa, taču 30 sekundes pirms puslaika beigām atkal gāja laukumā deviņas sekundes pirms otrās ceturtdaļas beigām realizēja tālmetienu, samazinot "Spurs" deficītu līdz 51:53.

Pēc atpūtas "Grizzlies" saglabāja nelielu pārsvaru, bet nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki bija vadībā jau ar 83:73. Bertāns spēlē atgriezās desmit minūtes pirms noslēdzošās ceturtdaļas beigām, un lai arī punktus neguva, tomēr palīdzēja "Spurs" vienībai samazināt starpību līdz 87:88, savukārt ceturtdaļas pēdējā pusminūtē latvieti divas reizes laukumā sūtīja, kad "Spurs" komandai bija uzbrukums. Pēdējā no tiem, kad rezultāts bija neizšķirts 96:96, uzvaru Sanantonio komandai varēja nodrošināt Lenards, kurš pamatlaika pēdējās sešās minūtēs guva savas vienības 16 punktus pēc kārtas, tomēr "Spurs" līderim pustālajā metienā roka notrīcēja, tāpēc nācās spēlēt papildlaiku.

Tajā "Grizzlies" izrādījās veiksmīgāki. Vēl 12 sekundes pirms papildus piecminūtes beigām Lenards panāca 108:108, bet pēdējā uzbrukumā 0,7 sekundes pirms sirēnas Marks Gasols iemeta uzvaras grozu.

"Spurs" un "Grizzlies" NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās arī pērn, kad Sanantonio komanda sēriju uzvarēja ar 4-0. Līdzīgs rezultāts bija arī 2013.gadā, kad "Spurs" četros mačos triumfēja Rietumu konferences finālā, tomēr tagad abu komandu duelis ir daudz sīvāks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā vēstīts, Grega Popoviča trenētā "Spurs" komanda regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet "Grizzlies" komanda guva par 18 panākumiem mazāk un bija septītajā vietā konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes "Hornets" tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.