foto: Vida Press
Girgensons iemet pirmos vārtus NHL divu mēnešu laikā. VIDEO
Zemgus Girgensons atzīmē ilgi gaidīto vārtu guvumu.
Hokejs
2017. gada 3. aprīlis, 00:55

Girgensons iemet pirmos vārtus NHL divu mēnešu laikā. VIDEO

LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien iemeta savus pirmos vārtus kopš janvāra, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) mājās piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Girgensons spēles 46.minūtē panāca izlīdzinājumu 2:2. Viņš un Mets Molsons aizskrēja ātrajā uzbrukumā un latviešu uzbrucējs pēc piespēles no partnera ar vienu pieskārienu ieraidīja ripu vārtos.

Tomēr turpinājumā pēc divām "Sabres" kļūdām savu vārtu priekšā divus vārtus iemeta Anderss Lī un viesi izcīnīja panākumu. Vēl pa vārtiem Ņujorkas komandā iemeta Kels Klaterbaks un Džošs Hosans, kamēr "Sabres" sastāvā reizi izcēlās arī Evanders Keins.

Zīmīgi, ka "Islanders" šo maču aizvadīja bez sava rezultatīvākā hokejista Džona Tavaresa, kurš traumas dēļ nevarēs piedalīties regulārās sezonas noslēdzošajā nedēļā.

Girgensons iepriekšējo reizi vārtus bija guvis 24.janvārī, bet nākamajos 23 mačos latvietis palika bez precīziem metieniem, kaut reizi izcēlās ar uzvaru nesošo "bullīti". Kopā šosezon Girgensons 71 spēlē guvis septiņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Svētdienas mačā Girgensons uz ledus pavadīja 11 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica divus metienus un vienu spēka paņēmienu, uzvarot piecos no 11 iemetieniem. Dueli uzbrucējs noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, "Sabres" jau pēc iepriekšējā mača atvadījās no teorētiskām izredzēm sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

Līdz sezonas beigām Bufalo komandai vēl atlicis aizvadīt četras spēles. Ja šajā laikā Girgensons savāks divas rezultatīvas piespēles, viņš atkārtos pagājušās sezonas rezultativitātes rādītājus, kas bijusi līdz šim mazāk rezultatīvākā viņa karjerā.

"Sabres" ar 76 punktiem 78 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē un septīto pozīciju Atlantijas divīzijā. Tikmēr "Islanders" ar 86 punktiem ir desmitajā vietā konferencē un no izslēgšanas sacensību zonas patlaban atpaliek par pieciem punktiem.