foto: Reuters/Scanpix/LETA
Mūsu daiļslidošanas talantam Vasiļjevam karjeras rekords, olimpiskā ceļazīme un 14. vieta pasaulē
Deniss Vasiļjevs kopš Eiropas čempionāta ir spēris vēl vienu nozīmīgu soli pasaules elites virzienā.
Citi sporta veidi
2017. gada 1. aprīlis, 15:16

Mūsu daiļslidošanas talantam Vasiļjevam karjeras rekords, olimpiskā ceļazīme un 14. vieta pasaulē

LETA

Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja 14.vietu un ieguva valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ceturtdien veiktajā īsajā programmā Vasiļjevs ieguva 81,73 punktus, kas ir jauns sportista personīgais rekords un kas tobrīd viņam deva 14.vietu. Savukārt sestdienas izvēles programmā viņš piedzīvoja kritienu, bet tik un tā tika pie 157,27 punktiem, arī tiekot pie jauna karjeras labākā rezultāta. Summā vien 17 gadus vecais Latvijas sportists, uzstādot jaunu valsts rekordu, ieguva tieši 239 punktus un izcīnīja 14.pozīciju.

Izvēles programmu Vasiļjevs sestdien sāka ar lielisku trīskāršo akseli, tomēr uzreiz pēc tam viņš mēģināja izpildīt vēl vienu, bet piezemējoties tika piedzīvots kritiens.

Tiesa, priekšnesuma turpinājums Latvijas sportistam bija gana veiksmīgs un pārliecinošs, viņam sekmīgi izpildot vairākus lēcienus, tostarp trīskāršo flipu no soļiem.

Denisa Vasiļjeva izvēles programma - video:

Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātā Helsinkos izvēles programmā

Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja 14.vietu un ieguva valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada ...

gallery icon
5

Ar izvēles programmā iegūtiem 157,27 punktiem Vasiļjevs šajā disciplīnā ieņēma 13.pozīciju.

Denisa Vasiļjeva īsā programma pasaules čempionātā Helsinkos

Latvijas daiļslidošanas talants 17 gadus vecais Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātā Helsinkos sasniedza savu karjeras labāko rezultātu īsajā programmā. Deniss Vasiļjevs ...

gallery icon
8

Denisa Vasiļjeva īsā programma - video:

Ja abu programmu summā Vasiļjevs būtu iekļuvis pasaules čempionāta desmitniekā, viņš Latvijai vīru konkurencē būtu garantējis divas ceļazīmes uz Phjončhanu.

Denisa Vasiļjeva izcilais sniegums Eiropas čempionāta īsajā programmā

Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ierindojās sestajā vietā Čehijā notiekošā Eiropas čempionāta īsajā programmā. Vasiļjevs par savu priekšnesumu saņēma 79,87 ...

gallery icon
10

Tikmēr par pasaules čempionu vīriešu konkurencē kļuva Soču olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs, japānis Juzuru Hanju, kurš summā ieguva 321,59 punktus, lai gan pēc īsās programmas viņš bija vien piektajā vietā. Sudrabu ar 319,31 punktu ieguva vēl viens Japānas daiļslidotājs Šoma Uno.

Denisa Vasiļjeva izvēles programma Eiropas čempionātā Ostravā

gallery icon
14

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr negaidīti stājās ķīnietis Dzjiņs Bojans, kurš ieguva 303,58 punktus.

Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sacensībās Japānā

Daudzsološais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien izcīnīja augsto sesto vietu Japānas pilsētā Saporo notiekošajā "Grand Prix" kategorijas posmā.

gallery icon
7

Savukārt iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs Havjers Fernandess no Spānijas, kurš bija labākais īsajā programmā, aizvadīja diezgan neveiksmīgu izvēles slidojumu, iegūstot 301,19 punktus un samierinoties ar ceturto pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska piektdien ar pasaules čempionātā iegūtu 22.vietu arī nodrošināja valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Viņa piektdien, summējot īso un izvēles programmu, kopumā ieguva 155,02 punktus, kas viņai ļāva pasaules čempionātā ierindoties 22.pozīcijā.

Lai gan sākotnēji nebija zināma precīza vieta, kāda nepieciešama olimpiskās ceļazīmes iegūšanai, noslēgumā izrādījās, ka ar 22.pozīciju pasaules čempionātā ir pietiekami, lai nodrošinātu Latvijai sieviešu konkurencē nodrošinātu vienu dalībnieces vietu Phjončhanas Olimpiādē. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka to automātiski iegūst Kučvaļska, jo viņas vietā var doties arī cita Latvijas daiļslidotāja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ja Kučvaļska pasaules čempionātā būtu bijusi kaut par vietu zemāk, Latvija pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm nebūtu tikusi, un par to vajadzētu cīnīties septembra beigās gaidāmajās sacensībās Vācijā.

Par pasaules čempioni sieviešu sacensībās piektdien tika kronēta krieviete Jevgēņija Medvedeva, nosargājot savu pērn Bostonā izcīnīto titulu. Medvedeva bija labākā abās programmās un tika pie 233,41 punkta.

Savukārt piektdien deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ierindojās 29.vietu pasaules čempionāta īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.