foto: EPA/LETA
Daiļslidotāja Kučvaļska izcīna 22.vietu pasaules čempionātā un pietuvojas olimpiskajai ceļazīmei
Citi sporta veidi
2017. gada 31. marts, 22:20

Daiļslidotāja Kučvaļska izcīna 22.vietu pasaules čempionātā un pietuvojas olimpiskajai ceļazīmei

LETA

Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska izcīnīja 22.vietu Helsinkos notiekošajā pasaules čempionāta, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei uz 2018.gada Phjončhanā gaidāmajām spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc trešdien notikušās īsās programmas Kučvaļska ar 55,92 punktiem bija 21.pozīcijā. Savukārt piektdien izvēles programmā viņa ieguva 99,10 punktus, kas deva 22.vietu. Ar summā iegūtiem 155,02 punktiem Kučvaļska ieņēma 22.pozīciju.

Angelina Kučvaļska pasaules čempionātā daiļslidošanā Helsinkos

gallery icon
18

Kučvaļska savu slidojumu aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām, taču trīskāršā tulupa vietā sanāca izpildīt divkāršo, kas Latvijas daiļslidotājai maksāja trīs punktus.

"Pēc tam, kad trīskāršā lēciena vietā uztaisīju divkāršo, bija grūti, jo vajadzēja mainīt kaskādes. Bija ļoti grūts gads. Šosezon vissmagākais bija Eiropas čempionāts, taču šoreiz biju labāk sagatavojusies un tiku galā ar uztraukumu. Paldies visiem, kuri palīdzēja tikt galā ar problēmām un galvu. Ceru, ka redzēsiet mani arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" teica Kučvaļska.

"Viņai neizdevās visvienkāršākais lēciens. Viņa pieļāva kļūdu un izpildīja vēl vienu lēcienu, ko nevajadzēja. Līdz ar to viņai bija satraukums, pēc kura tik izpildīti vienkārši lēcieni, lai trešo reizi neizpildītu dubulto tulupu. Bija kājas trauma, kuru ilgi ārstējām. Viņa nevarēja spiest uz kāju, tikai slidot. Nevarējām gatavot lielu slodzi," skaidroja sportistes trenere Jekaterina Platonova.

Par pasaules čempioni tika kronēta krieviete Jevgēņija Medvedeva, nosargājot savu pērn Bostonā izcīnīto titulu. Medvedeva bija labākā abās programmās un tika pie 233,41 punkta.

Medvedeva 2016. un 2017.gadā bija labākā arī Eiropas čempionātā.

Tikmēr sudraba medaļu ieguva 2014.gada olimpisko spēļu vicečempione Keitlīna Osmonda no Kanādas, kura summā tika pie 218,13 punktiem. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa vēl viena kanādiete Gabriela Deilmena, kurai summā 213,52 punkti.

Izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes.

Kā vēstīts, šosezon Kučvaļska nav spējusi sasniegt optimālu sportisko formu un janvārī Eiropas čempionātu piedzīvoja pāris kritienus, ierindojoties 19.vietā, lai gan pirms gada viņa bija ceturtā. Pasaules čempionātā pērn Kučvaļska bija 15.vietā, bet vēl gadu pirms tam palika 16.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Helsinkos ar atzīstamu sniegumu sasniedza jaunu personīgo rekordu un ieņēma 14.vietu īsajā programmā kungiem, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei uz 2018.gada Phjončhanā gaidāmajām spēlēm. Viņam brīvā programma plānota sestdien.

Savukārt piektdien deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ierindojās 29.vietu pasaules čempionāta īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

Pasaules čempionātā notiek arī atlase Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiādei kvalificēsies pa 24 sportistiem vīru un dāmu konkurencē, tomēr, lai garantētu olimpisko ceļazīmi, būtu vēlams būt labāko divdesmitniekā. Ja Vasiļjevs iekļūs pasaules čempionāta desmitniekā, viņš Latvijai garantēs divas ceļazīmes vīru konkurencē uz Phjončhanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sportistiem, kuriem neizdosies Olimpiādei kvalificēties Helsinkos, pēdējās ceļazīmes septembra beigās būs iespēja sadalīt sacensībās Vācijā.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.