foto: Reuters/Scanpix/LETA
Daiļslidotājiem Jakušinai un Ņevskim trešo gadu pēc kārtas 29.vieta pasaules čempionātā
Latvijas daiļslidotāju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis pasaules čempionātā Helsinkos.
Citi sporta veidi
2017. gada 31. marts, 16:35

Daiļslidotājiem Jakušinai un Ņevskim trešo gadu pēc kārtas 29.vieta pasaules čempionātā

LETA

Latvijas daiļslidošanas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis piektdien Somijā ierindojās 29.vietu pasaules čempionāta īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zīmīgi, ka 29.vietā viņi pasaules meistarsacīkstēs palikuši trešo gadu pēc kārtas.

Latvijas duets savā slidojumā lielas kļūdas nepieļāva, no tiesnešiem saņemot 48,26 punktus, kas ir par nepilnu punktu mazāk nekā janvārī notikušajā Eiropas čempionātā, kad viņi bija 23.vietā starp 30 deju pāriem.

Jakušina un Ņevskis apsteidza trīs duetus, bet izvēles programmai kvalificējās 20 labākie pāri.

Jakušina/Ņevskis pastāsta par saviem mērķiem - video:

Labāko sniegumu īsajā programmā parādīja kanādieši Tesa Virtū un Skots Moirs. 2010.gada olimpisko spēļu čempioni un divkārtējie pasaules čempioni tika pie 82,43 punktiem.

Līderiem ar 76,89 punktiem seko pēdējo trīs gadu Eiropas čempioni Gabriela Papadaki un Gijoms Sizerons no Francijas, kamēr 76,53 punktus savāca amerikāņi Medisona Habela un Zakarijs Donohjū.

Brīvā programma risināsies sestdien.

Jakušina un Ņevskis pērn Eiropas čempionātā palika 22.vietā, bet 2015.gadā viņi ierindojās vēl četras pozīcijas zemāk. Savukārt iepriekšējo divu gadu pasaules čempionātos viņi bija 29.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Helsinkos ar atzīstamu sniegumu sasniedza jaunu personīgo rekordu un ieņēma 14.vietu īsajā programmā kungiem, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei uz 2018.gada Phjončhanā gaidāmajām spēlēm. Viņam brīvā programma plānota sestdien.

Tikmēr trešdien dāmu sacensībās Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā ierindojās 21.vietā, kurai brīvais slidojums notiks vēlāk piektdien.

Pasaules čempionātā notiek arī atlase Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiādei kvalificēsies pa 24 sportistiem vīru un dāmu konkurencē, tomēr, lai garantētu olimpisko ceļazīmi, būtu vēlams būt labāko divdesmitniekā. Ja Vasiļjevs iekļūs pasaules čempionāta desmitniekā, viņš Latvijai garantēs divas ceļazīmes vīru konkurencē uz Phjončhanu.

Sportistiem, kuriem neizdosies Olimpiādei kvalificēties Helsinkos, pēdējās ceļazīmes septembra beigās būs iespēja sadalīt sacensībās Vācijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.