foto: Vida Press
Miris cilvēks, kurš izveidoja leģendāro Čikāgas "Bulls" sastāvu
Džerijs Krauze Čikāgas "Bulls" klubā kā ģenerālmenedžeris nostrādāja līdz 2003. gadam.
Basketbols
2017. gada 22. marts, 13:55

Miris cilvēks, kurš izveidoja leģendāro Čikāgas "Bulls" sastāvu

LETA

Otrdien 77 gadu vecumā miris aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) titulētākā kluba Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris Džerijs Krauze.

Krauze ar "Bulls" komandu nostrādāja 18 gadus, izveidojot komandu, kura astoņu gadu laikā sešas reizes kļuva par NBA čempioni.

"Visa "Bulls" organizācija ir noskumusi par Džerija Krauzes aiziešanu mūžībā. Viņš bija viens no vissmagāk strādājošajiem vīriem, kā arī viens no radošākajiem un talantīgākajiem savā amatā, kļūstot par arhitektu komandai, kura sasniedza nebijušus augstumus," norādījis "Bulls" prezidents Džerijs Reindorfs.

Krauze divas reizes saņēma NBA balvu kā līgas labākais funkcionārs.

Viņš izveidoja komandu, kurā spēlēja izcilie Maikls Džordans, Skotijs Pipens, Deniss Rodmens un citi, bet trenēja Fils Džeksons, kurš tagad ir Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" prezidents.

Savulaik Krauze ievēroja Džeksonu, kad viņš strādāja Kontinentālajā basketbola asociācijā (CBA), 1987.gadā viņu ieceļot par tā brīža "Bulls" galvenā trenera Daga Kolinsa palīgu. Tomēr jau 1989.gadā Kolinss tika atlaists, bet viņa vietā iecelts Džeksons, lai gan mediji un kluba līdzjutēji šādu soli neatbalstīja. Vēl pēc diviem gadiem "Bulls" pirmo reizi triumfēja NBA čempionātā, vēl divus titulus izcīnot 1992. un 1993.gadā, kā arī paliekot nepārspēta 1996., 1997. un 1998.gadā.

"Džerijs bija atslēgas figūra Čikāgas "Bulls" 90.gadu dinastijas izveidošanā. Viņš ļoti daudz nozīmēja ne tikai komandai, bet arī visai pilsētai," norādīja Džordans, kurš tagad ir NBA kluba Šarlotes "Hornets" īpašnieks.

"Viņš spēja saskatīt talantu, spēja uzbūvēt komandu, kāda līdz tam nebija redzēta. Krauze bija viens no labākajiem ģenerālmenedžeriem, kāds NBA jebkad bija strādājis," piebilda cits bijušais "Bulls" spēlētājs Džons Pakstons, kurš šobrīd Čikāgas ir basketbola jautājumu viceprezidents.

Krauze pirms pievienošānās "Bulls" komandai strādāja Baltimoras "Bullets" vienībā. Tāpat kā skauts viņš palīdzējis arī Fīniksas "Suns" un Losandželosas "Lakers" komandām. Tāpat Krauze darbojās profesionālajā beisbolā.

Mūžībā Krauze aizgāja pēc ilgstošas slimības.