1dienas
23stundas
42minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ar KHL ir par maz, lai uzvarētu ASV
Hokejs

Ar KHL ir par maz, lai uzvarētu ASV

Jauns.lv

Amerikāņi uzskata, ka uz Šveici atvesta viena no labākajām ASV izlasēm. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc atšķirība abu izlašu individuālajā meistarībā jūtama tik krasi.

Ar KHL ir par maz, lai uzvarētu ASV...

Cerība, ka aizvadītās sezonas pieredze Kontinentālajā līgā (KHL) un ASV izlases adaptācijas grūtības Eiropā, ļaus mūsu izlasei jau pirmajā spēlē izcīnīt uzvaru, nepiepildījās. Pirmajā spēlē nu jau tradicināli tika piedzīvots zaudējums - 2:4. Vērtējumu par Latvijas valstsvienības sniegumu portāls kasjauns.lv lūdza hokeja speciālistiem.

Haralds Vasiļjevs
Haralds Vasiļjevs

— Mūsējie ļoti labi sāka pirmo periodu un otrā sākumu, taču tad ielaida tos nelaimīgos otros vārtus...

— Tā bija tikai viena epizode, taču mūsējie amerikāņiem nepārtraukti zaudēja ātrumā un spēka divcīņās...

— Nevajag aizmirst, ka mums pretī bija NHL spēlētāji, kas ir ātrāki un fiziski spēcīgāki. Līdz ar to daudzās situācijās mēs vairs nepaspējām atgriezties savās vietās.

— Pēc spēles gan Aleksandrs Ņiživijs, gan Kārlis Skrastiņš minēja, ka mūsu izlase nebija pietiekami svaiga, nepietika fiziskā spēka? Par ko tas liecina? Sagatavošanās posmā bijis kas nepareizs?

— Es tā nedomāju. Man nav pamata neticēt treneru teiktajam, ka pirms čempionāta visi mērķi ir sasniegti un izlase ir sagatavojusies. Kāpēc atpalikām ātrumā? Daudzi mūsējie KHL spēlē tikai vienu sezonu. Viena gada laikā nevar uzkrāt tik lielu pieredzi, lai varētu jau apspēlēt pasaules labākās izlases. Ja mēs KHL būtu pavadījuši piecas sezonas, tad iespējas būtu lielākas. Turklāt mums izlasē nav tādu spēlētāju kā, piemēram, Morozovs, Sušinskis, kuri sezonas laikā gūst vairāk nekā 20 vārtus...

Uzskatu, ka kopumā Latvijas izlase nospēlēja normāli, tagad vajag atpūsties un labi sagatavoties nākamajai spēlei.

Bijušais Rīgas „Dinamo” aizsargs un jaunatnes izlašu treneris Vjačeslavs Nazarovs:

— Pirmkārt, amerikāņi atstāja ļoti spēcīgu iespaidu. Visai maldinošs izrādījās viņu iespaidīgais zaudējums pret Šveici pārbaudes spēlē. Arī maču pret mūsu izlasi ASV sāka ne tik pārliecinoši, bet, kad zaudēja pirmos vārtus, iedarbināja tādus ātrumus, ka mums bija grūti tikt līdzi.

— Liela daļa izlases spēlētāju sezonu ir pavadījuši KHL, tātad pieraduši pie lieliem ātrumiem, taču pasaules čempionātā Latvijas izlase bija divreiz lēnāka par amerikāņiem...

— Tas, ka mēs esam pieraduši pie lieliem ātrumiem, nenozīmē, ka arī paši spējam tā spēlēt... No tā arī rodas daudzās situācijās redzētais tehniskais brāķis. Turklāt tā bija pirmā spēle, tāpēc arī varēja manīt lieku nervozitāti, sasaistītas darbības.

Taču, neraugoties uz visu to, es gribu uzsvērt, ka mūsu izlase nebūt neizskatījās slikti. Pret amerikāņiem nospēlējām ļoti cienīgi. Ja tā turpināsim, vajadzētu būt labam rezultātam!

Vitālijs Samoilovs
Vitālijs Samoilovs

— Īpaši izcelt kādu negribētu, bet mani sarūgtināja Bērziņš, Ankipāns, Herberts Vasiļjevs... Slavēt viņu tikai par to, ka guva vārtus, negribētos. Herberts var spēlēt daudz labāk.

Arī vārtsargs Masaļskis neglāba, nospēlēja ne tik labi. Acīmredzot viņš no Naumova un Žabotinska puses izlasē nejūt pietiekamu konkurenci.

Savukārt ASV izlases vārtsargs Roberts Ešs krievu medijiem izteicās šādi:

— Mūsu izlase tā ir dūre — pieredzes un jaunības sakausējums. Ja jūs redzējāt spēli pret Latvijas izlasi, tad piekritīsiet man, ka ASV izlase spēlēja labi. Tā bija viena no labākajām ASV izlases spēlēm pēdējā laikā. Varu teikt, ka šajā spēlē es redzēju vislabāko savas valsts izlasi.

Aivars Pastalnieks

 Foto: LETA, izdevniecības "Rīgas viļņi" arhīvs, allhockey.ru