„Pingvīni” iekļūst finālā
Ja Jevgēņijs Malkins palika „tukšā”, tad Sidnijs Krosbijs atdeva divas rezultatīvas piespēles, noķerot krievu hokejistu izslēgšanas spēļu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā
Hokejs
2009. gada 27. maijs, 09:53

„Pingvīni” iekļūst finālā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla - Austrumu konferences fināla - sērijas ceturtajā spēlē otrdien Pitsburgas „Penguins” komanda izbraukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pieveica Karolīnas „Hurricanes” vienību, kā pirmā iekļūstot līgas finālā.

Jau spēles otrajā minūtē Ēriks Stāls vadībā izvirzīja „Hurricanes” komandu, bet atlikušajā laikā vārtus guva tikai viesi, precīzi metot Ruslanam Fedotenko, Maksam Telbotam, Bilam Gerinam un Kreigam Adamsam.

Sērijā līdz četrām uzvarām „Penguins” izcīnīja panākumu ar rezultātu 3-0.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences pusfinālā „Penguins” ar 4-3 pieveica Vašingtonas „Capitals”, bet komanda „Hurricanes” ar 4-3 pārspēja regulārā čempionāta konferences uzvarētājus Bostonas „Bruins”.

Kā zināms, Rietumu konferences finālā tiekas pašreizējā čempionvienība Detroitas „Red Wings” un Čikāgas „Blackhawks”. Šajā sērijā rezultāts šobrīd ir 3-1 Detroitas  labā.

Ja finālā iekļūs detroitieši, tad līgas izšķirošajos mačos spēlēs tās pašas komandas, kas pagājušajā gadā. Toreiz ar 4-2 pārāka bija „Red Wings” vienība. Divas komandas divus gadus pēc kārtas finālā nav tikušās kopš 1983., 1984.gada, kad savā starpā spēlēja Edmontonas „Oilers” un Ņujorkas „Islanders” vienības.

Spēles interesantākie momenti – video:


LETA/ Foto: AFP