Zināms Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Zviedriju
Basketbols
2009. gada 6. augusts, 15:15

Zināms Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Zviedriju

Jauns.lv

Pārbaudes spēlē ar Zviedrijas valstsvienību šodien Latvijas nacionālās basketbola izlases sastāvā nepiedalīsies Edgars Jeromanovs, Jurijs Aleksejevs, Gatis Jahovičs un Kristaps Janičenoks.

Jeromanovs un Aleksejevs nav iekļauti sastāvā pirmajai pārbaudes spēlei, savukārt Jahovičs turpina ārstēt savainojumu, bet Janičenoks no rīta nejutās labi, un viņam šodien dota atpūta.

Mačs „Arēnā Rīga” sāksies plkst.19.45, un to tiešraidē translēs LTV 7 kanāls, savukārt piektdien abas komandas tiksies atkārtoti, spēlējot jau aiz slēgtām durvīm.

Vēl savā laukumā 14.augustā Rīgā tiks aizvadīts mačs ar Lietuvas valstsvienību, ar kuru 12.augustā tiks spēlēts arī Kauņā. Savukārt neilgi pirms Eiropas čempionāta sākuma Latvijas izlase 3.septembrī Rīgā aizvadīs pēdējo pārbaudes maču, tomēr pretinieks pagaidām nav zināms.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs vēl vairākas pārbaudes spēles. Laikā no 19. līdz 21.augustam Latvijas basketbolisti piedalīsies starptautiskā turnīrā Grieķijā, bet no 26. līdz 30.augustam Latvijas izlasei paredzēts „Efes Pilsen” pasaules kausa turnīrs Turcijā, kurā piedalīsies sešas komandas. Latviešu pretinieces B grupā būs Lielbritānijas un Maķedonijas izlases.

Eiropas čempionātā, kas no 7. līdz 20.septembrim norisināsies Polijā, Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krievijas un Vācijas valstsvienībām, kā arī papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem.

B apakšgrupas komandas pirmā posma mačus aizvadīs Gdaņskā. Pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs 7.septembrī ar pašreizējiem Eiropas čempioniem - Krievijas izlasi.

Latvijas basketbola izlases sastāvs spēlei ar Zviedrijas valstsvienību: Uvis Helmanis, Aigars Vītols, Armands Šķēle, Jānis Blūms, Kristaps Valters, Sandis Valters, Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš, Ernests Kalve, Artūrs Štālbergs, Kaspars Kambala un Ronalds Freimanis.

LETA/Foto: LETA