Citi sporta veidi
2016. gada 4. jūnijs, 23:39

Spāņu tenisisti Lopesi "Roland Garros" vīriešu dubultspēļu finālā uzveic titulētos brāļus Braienus

Jauns.lv

Spāņu tenisisti Felisiano Lopess un Marks Lopess sestdien Francijas atklātajā tenisa čempionātā savai dzimtenei izcīnīja otro "Grand Slam" titulu, vīriešu dubultspēļu finālā pārspējot titulētos amerikāņu dvīņubrāļus Bobu un Maiku Braienus.

Finālspēlē spāņi, kuriem šis bija tikai otrais kopīgais "Grand Slam" turnīrs, uzveica sīvā cīņā ar 6-4, 6-7 (6:8), 6-3.

Spānijas teniss sestdien Parīzē guva lielus panākumus, jo pirmo reizi "Grand Slam" titulu izcīnīja arī Garvinje Mugurusa, kura sieviešu vienspēlēs ar 7-5, 6-4 uzvarēja WTA ranga līderi Serēnu Viljamsu no ASV.

Lopesi izcīnīja savus pirmos "Grand Slam" titulus karjerā, savukārt Braieni neizmantoja iespēju tikt pie sava 17."Grand Slam" titula karjerā. Viņi gan joprojām ir rekordisti pēc kopā izcīnīto " Grand Slam" titulu skaita.

Pēdējo reizi vīru dubultspēlē spāņi Francijas atklātajā čempionātā bija uzvarējuši pirms 26 gadiem.

Lopesi šosezon kopā spēlēja arī Austrālijas atklātajā čempionātā, taču tur zaudēja jau otrajā kārtā.

Zīmīgi, ka individuāli krietni labāks tenisists ir Felisiano Lopess, kurš arī šoreiz aizkļuva līdz vienspēļu trešajai kārtai, kurā zaudēja tautietim Davidam Fereram, kamēr Marks Lopess ir izteikts dubultspēļu speciālists un pēdējo reizi "Grand Slam" turnīra vienspēlēs piedalījās 2008.gadā.

Piektdien jauktajās dubultspēlēs ļeģendārā Šveices tenisiste Martina Hingisa duetā ar indieti Leanderu Paešu sīvā cīņā ar 4-6, 6-4, 10:8 uzvarēja indieti Saniju Mirzu un horvātu Ivanu Dodigu.

Hingisa izcīnīja sava 22."Grand Slam" turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet Paešam tas bija 18.šādu turnīru čempiona tituls.

Hingisa savas karjeras laikā piecus "Grand Slam" titulus ieguva vienspēlēs, taču pēdējo no tiem tālajā 1999.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā. Sieviešu dubultspēlēs viņai ir 12 šādi tituli, no kuriem pēdējais kopā ar Mirzu tika izcīnīts gada sākumā Austrālijā. Savukārt jauktajās dubultspēlēs viņa tagad ir tikusi pie pieciem tituliem.

LETA