„TTT Rīga” pievienojas Spānijas izlases basketboliste
Basketbols
2009. gada 3. septembris, 19:12

„TTT Rīga” pievienojas Spānijas izlases basketboliste

Jauns.lv

Latvijas Sieviešu basketbola līgas klubu „TTT Rīga” pastiprinājusi Spānijas valstsvienības centra spēlētāja Sindija Lima, informē komandas ģenerālmenedžeris Egils Lūsis.

Pēdējās divas sezonas 28 gadus vecā Lima pārstāvēja spāņu klubu Leonas „San Jose”, bet pirms tam spēlēja arī Saragosas „Mann Filter”, Vigo „Celta”, „Universidad La Laguna”, „Barcelona” un portugāļu vienībā Madeiras CAB. Līgums ar spēlētāju noslēgts uz vienu sezonu. Savas karjeras laikā 1,96 metrus garā spēlētāja tikusi pie Eiropas čempionāta sudraba un bronzas godalgām un bijusi Eiropas junioru čempione. Šā gada Eiropas čempionātā, kas notika Latvijā, Lima vidēji ik mačā laukumā pavadīja 16 minūtes, guva 3,9 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja 0,7 pretinieču metienus un izpildīja 1,3 rezultatīvas piespēles.

„TTT Rīga” sastāvā jaunajā sezonā spēlēs arī Aija Brumermane, Anda Eibele, Kristīne Kārkliņa un Dita Krūmberga, kuras piedalījās šovasar notikušajā Eiropas čempionātā, kā arī Ieva Veinberga un Santa Dreimane. Pagājušajā gadā „TTT Rīga” sastāvā visu sezonu jau spēlēja Brumermane un Krūmberga, bet Veinberga vienībai pievienojās sezonas izskaņā. Savukārt Eibele, Kārkliņa un Dreimane pagājušo sezonu aizvadīja čempionvienības „Cēsis” sastāvā.

Komandā būs arī Latvijas U-18 izlases aizsardze Linda Pagrode un Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļniece centra spēlētāja Līga Šurkusa.

Komandu arī nākamajā sezonā turpinās vadīt Ainārs Čukste, bet viņa palīgs būs Aigars Nerips.

„TTT Rīga” komanda arī jaunajā sezonā piedalīsies FIBA Eirolīgas turnīrā. Rīgas vienība spēlēs A apakšgrupā kopā ar Gundara Vētras trenēto Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, Spānijas čempionvienību Valensijas „Ros Casares”, Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO, Turcijas klubu „Galatasaray” un Itālijas vienību „Cras Basket”. FIBA Eirolīgas formāts nākamajā sezonā paliks nemainīts - sākotnēji komandas tiks sadalītas četrās grupās pa sešām vienībām, no kurām četras labākās iekļūs astotdaļfinālā. Sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

„TTT Rīga” jaunajā sezonā startēs arī LSBL un Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) turnīros.

LETA/Foto: LETA