„Dinamo” zaudē Jāgram un „Avangard”
2009. gada 14. septembris, 22:09

„Dinamo” zaudē Jāgram un „Avangard”

Jauns.lv

Rīgas „Dinamo” Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē ar 4:5 zaudēja Omskas apgabala „Avangard”, kuru labā trīs vārtus guva čehu leģenda Jaromīrs Jāgrs.

„Dinamo” šis bija jau otrais zaudējums divās spēlēs, kamēr „Avangard” svinēja pirmo uzvaru pēc zaudējuma pagarinājumā rīdzinieku nākamajiem pretiniekiem trešdien „Arēnā Rīga” - Astanas „Baris”.

Nebija pagājušas pat divarpus minūtes kopš spēles sākuma, kad Omskas komanda izvirzījās vadībā. Kad uz sodīto soliņa atradās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, Jāgrs otro reizi pārspēja Edgaru Masaļski. Pēc mājinieku komandas strauja pretuzbrukuma Ģirts Ankipāns samazināja rezultāta starpību. Tomēr Jāgrs atkal izcēlās vairākumā, kad Ozoliņam bija atlikušas trīs sekundes uz sodīto soliņa jau par citu pārkāpumu, bet viņam blakus atradās arī pārinieks Kristaps Sotnieks. Igors Volkovs guva ceturtos vārtus, bet pēc pirmā pārtraukuma, kad ''Dinamo'' vārtos stājās sestdienas spēli nelielas traumas dēļ nepabeigušais Martins Pruseks, Jāgram bija vajadzīgas tikai 39 sekundes, lai pārspētu arī savu tautieti un atzīmētos ar „hat-trick”. Kad Sprukts guva komandas otros vārtus, tiesnešiem vajadzēja skatīties video, lai pārliecinātos, ka guvums ieskaitāms. Trešos un ceturtos vārtus rīdzinieku labā guva Miķelis Rēdlihs pēc Laura Dārziņa piespēlēm.

Rīgas „Dinamo” - Omskas apgabala „Avangard” 4:5 (1:4, 2:1, 1:0)

Vārtus guva: Ģirts Ankipāns (8:40), Jānis Sprukts (31:34, Lī Svets, Marsels Hosa, vair.), Miķelis Rēdlihs (37:15, Lauris Dārziņš), Miķelis Rēdlihs (51:48, Lauris Dārziņš) - Igors Volkovs (2:25, Eriks Perins), Jaromīrs Jāgrs (7:19, vair.), Jaromīrs Jāgrs (12:04, Dmitrijs Rjabikins, Lase Kukonens, vair.), Igors Volkovs (13:52, Eriks Perins), Jaromīrs Jāgrs (20:39, Dmitrijs Rjabikins)

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (no 20:00 Martins Pruseks) - Kari Ramo

Skatītāji: 4529

Citu spēļu rezultāti:

Kazaņas „AK Bars” - Balašihas MVD 1:0 (pagarinājumā)

Ņižņekamskas „Ņeftehimik” - Maskavas „Spartak” 2:4

Toljati „Lada” - Jaroslavļas „Lokomotiv” 4:5 (pagarinājumā)

Minskas „Dinamo” - Ufas „Salavat Julajev” 3:2 (pēcspēles metienos)

Maskavas „Dinamo” - Astanas „Baris” 5:4

BNS/Foto: LETA