Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Felipe Masa vēlas 2008. gada Singapūras sacīkstes anulēšanu
Citi sporta veidi

Felipe Masa vēlas 2008. gada Singapūras sacīkstes anulēšanu

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) 2008.gada Singapūras „Grand Prix” posma rezultātus būtu nepieciešams anulēt, uzskata „Ferrari” komandas braucējs Felipe Masa.

Felipe Masa vēlas 2008. gada Singapūras sacīkstes ...
Felipe Masa ir neapmierināts un vēlas iegūt 2008. gada pasaules čempiona titulu.
Felipe Masa ir neapmierināts un vēlas iegūt 2008. gada pasaules čempiona titulu.

Šajā posmā uzvaru izcīnīja „Renault” komandas pilots Fernando Alonso pēc tam, kad viņa komandas biedrs Nelsons Pikē vienā no trases šaurākajām daļām apzināti ietriecās sienā, lai trasē dotos drošības mašīna un spānim būtu iespēja pēc pitstopa izvirzīties sacīkšu līderpozīcijā. Cīņā par pirmo vietu Masam boksu apmeklējums bija ļoti neveiksmīgs, kas viņu atbīdīja uz pēdējo vietu, un viņš šajā posmā punktus neizcīnīja. Savukārt čempionāta noslēgumā viņš uzvarētājam Lūisam Hamiltonam, kurš Singapūrā izcīnīja trešo vietu, zaudēja vienu punktu. „Laupīšana mainīja čempionāta iznākumu, un es zaudēju titulu,” uzsvēra Masa.

Alonso Singapūras posmu pagājušajā gadā uzsāka tikai no 15.vietas. Spānis boksos iebrauca pirmais, bet pārējie sportisti tur devās tikai pēc Pikē avārijas, kas, braucot aiz drošības mašīnas, ļāva Alonso pārņemt līderpozīciju. Tiek ziņots, ka Pikē avarēt lika „Renault” komandas vadītājs Flavio Briatore un komandas inženiertehniskais direktors Pets Saimondss, kuri tagad jau ir saņēmuši ilgas diskvalifikācijas no F-1.

„Futbolā, ja tiesnesis paņem naudu, visi aizdomīgie rezultāti tiek anulēti,” apgalvoja Masa. „Itālijā „Juventus” komanda tika izslēgta no augstākās līgas, bet šeit viņi tikai aizsūtīja Briatori mājās. Es to nesaprotu un nedomāju, ka tas ir pareizi.” Nākamajā sezonā Masa, kurš pašlaik atveseļojas pēc avārijā gūtās galvas traumas, brauks vienā komandā tieši ar Alonso, kurš pārgājis uz „Ferrari” vienību. Abiem sportistiem sarežģītas attiecības ir kopš sadursmes 2007.gada Moncas posmā.