„VEF Rīga”, „Liepājas lauvām” un „Baronam” uzvaras LBL mačos
Uģis Viļums bija "Liepājas lauvu" galvenais balsts uzbrukumā.
Basketbols
2009. gada 4. novembris, 22:29

„VEF Rīga”, „Liepājas lauvām” un „Baronam” uzvaras LBL mačos

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlē "VEF Rīga" komanda izbraukumā ar 82:76 pieveica "Valmiera".

"VEF Rīga" labā 19 punktus guva Ivans Ņeļubovs, bet ar 18 gūtajiem punktiem izcēlās Martins Mažeika.

Savukārt zaudētājiem rezultatīvākais spēlētājs bija Artūrs Valeika, kurš guva 18 punktus, kā arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr amerikāņu spēlētājs Devīns Deiviss, kuram šis bija debijas mačs kluba "Valmiera" rindās, 20 minūšu laikā guva 11 punktus.

Jau no mača pirmajām minūtēm laukumā ritēja līdzīga cīņa un nevienai komandai neizdevās iegūt kādu lielāku pārsvaru. 30 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām klubs "Valmiera" vēl atradās vadībā ar 59:58, un šī bija pēdējā reize, kad laukuma saimnieki bija vadībā. Turpinājumā "VEF Rīga" spēja izlīdzināt rezultātu, bet līdz mača beigām pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un neļāva pretiniekiem pacīnīties par uzvaru.

 

Pēc šīs mača LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar trīs uzvarām trīs mačos atrodas pirmajā vietā, savukārt "Valmiera" basketbolistiem šis bija otrais zaudējums četrās aizvadītajās spēlēs, kas turnīra tabulā ļauj ieņemt ceturto vietu.

 

Citā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlē "Liepājas Lauvas" komanda savā laukumā ar 98:91 (22:22, 30:26, 26:21, 20:22) pieveica Jelgavas vienību "Zemgale", tiekot pie ceturtā panākumā šīs sezonas turnīrā.

 

Uzvarētājiem rezultatīvākais spēlētājs bija Uģis Viļums, kurš guva 25 punktus, bet LBL pirmās divīzijas oktobra mēneša vērtīgākais spēlētājs Oļegs Koženets izcēlās ar 19 punktiem.

 

Savukārt kluba "Zemgale" rindās 27 punktus guva Ilmārs Bergmanis, bet Māris Gulbis izcēlās ar 23 gūtajiem punktiem.

 

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "Liepājas Lauvas" ar četrām uzvarām piecās aizvadītajās spēlēs saglabāja trešo vietu, bet "Zemgalei" šis bija trešais zaudējums četros mačos, un turnīra tabulā tā atrodas sestajā vietā septiņu komandu konkurencē.

Dienas pēdējā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas vicečempioni "Barons", kas ar rezultātu 99:65 (23:13, 31:15, 24:18, 21:19) sagrāva vienību "Ķeizarmežs".

"Barons" rindās Ivars Timermanis guva 21 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Rinalda Sirsniņa rēķinā bija 20 punkti. Kluba "Barons" jaunpienācējs Aigars Vītols savā debijas mačā šajā komandā guva deviņus punktus.Savukārt zaudētājiem rezultatīvākais spēlētājs bija Armands Kravalis, kurš pretinieku grozā sameta 13 punktus.

Pēc šī mača LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "Barons" komanda ar trīs uzvarām trīs mačos ieņem pirmo vietu. Savukārt "Ķeizarmežs" vienībai šis bija jau sestais zaudējums sešās spēlēs, un turnīra tabulā tā atrodas pārliecinošā pēdējā, septītajā vietā


 

LETA/Foto: LETA