Artūrs Kulda izsaukts uz NHL
Hokejs

Artūrs Kulda izsaukts uz NHL

Jauns.lv

Latviešu hokeja aizsargs Artūrs Kulda pirmoreiz karjerā izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Atlantas "Thrashers".

Artūrs Kulda izsaukts uz NHL...

Jācer, ka līdz Artūra Kuldas debijai NHL nebūs ilgi jāgaida.
Jācer, ka līdz Artūra Kuldas debijai NHL nebūs ilgi jāgaida.

Kulda šo sezonu līdz šim aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Čikāgas "Wolves" un pašlaik ir labākais lietderības koeficients visā līgā.

"Thrashers" Kuldu, kurš pirms tam spēlēja Krievijas kluba Maskavas CSKA jauniešu komandā, izvēlējās 2006.gada jauno spēlētāju drafta septītajā kārtā. Vispirms viņš divus gadus aizvadīja Ontārio hokeja līgas (OHL) komandā Pīterboro "Petes", 113 spēlēs gūstot deviņus vārtus un izdarot 36 rezultatīvas piespēles, bet 2008.gadā latvietis tika uzaicināts uz "Wolves" vienību, kuras sastāvā viņš kopā aizvadījis 126 spēles, gūstot piecus vārtus un izpildot 32 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot 137 soda minūtes.

Nākamo maču "Thrashers" komanda aizvadīs piektdien, kad spēkosies ar Minesotas "Wild" vienību. Ja Kulda šajā spēlē dosies laukumā, viņš kļūs jau par trešo latvieti, kurš šosezon debitējis NHL - iepriekš Filadelfijas "Flyers" komandā nostiprinājās Oskars Bārtulis, bet Otavas "Senators" vienībā vienu spēli aizvadīja Kaspars Daugaviņš.

Daugaviņš kļuva jau par 17.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules prestižākajā līgā. Pirms viņa tajā kaut vienu spēli aizvadījuši arī Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Oskars Bārtulis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Kulda iekļauts arī Latvijas hokeja izlases rezervistu sarakstā dalībai Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija izskanējušas runas, ka "Wolves" komanda nevēlas Kuldu atlaist uz Vankūveru, jo viņš ir tikai izlases rezervistu sarakstā un AHL čempionātā Olimpiādes laikā nebūs pārtraukums.