Kulda NHL debitē ar uzvaru
Hokejs

Kulda NHL debitē ar uzvaru

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā piektdien ar uzvaru debitēja latviešu aizsargs Artūrs Kulda.

Kulda NHL debitē ar uzvaru...
Artūram Kuldam jānovēl sekmīgs sniegums arī turpmāk.
Artūram Kuldam jānovēl sekmīgs sniegums arī turpmāk.

Latvieša pārstāvētā Atlantas "Thrashers" komanda ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Minesotas "Wild" vienību.

Šajā mačā Kulda spēlēja deviņas minūtes un 36 sekundes, izceļoties ar aktīvu spēli. Latvietis izdarīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja divus pretinieku metienus un izpildīja vienu metienu pa vārtiem. Kuldas lietderības koeficients bija neitrāls.

Spēles interesantākie momenti – video:

Jau ziņots, ka Atlantas komanda pirms Kuldas izsaukšanas bija palikusi tikai ar sešiem aizsargiem, jo savainoti ir Vācijas izlases spēlētājs Kristofs Šūberts un slovāks Boriss Valabiks.

Kulda šo sezonu līdz šim aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Čikāgas "Wolves" un pašlaik viņam ir labākais lietderības koeficients visā līgā.

Līdz ar to Kulda kļuvis jau par trešo latvieti, kurš šosezon debitējis NHL - iepriekš Filadelfijas "Flyers" komandā nostiprinājās Oskars Bārtulis, bet Otavas "Senators" vienībā vienu spēli aizvadīja Kaspars Daugaviņš.

Tagad NHL kaut vienu spēli ir aizvadījuši 18 Latvijas hokejisti - Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Oskars Bārtulis, Kaspars Daugaviņš, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Artūrs Kulda, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Tikmēr citā mačā pie uzvaras piektdien tika arī Bārtuļa pārstāvētā "Flyers" komanda, kas ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pārspēja Monreālas "Canadiens" vienību.

Bārtulis spēlēja 14 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā bloķēja četrus pretinieku metienus, pats izdarīja vienu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Šajā mačā divus vārtus uzvarētājiem guva Džefs Kārters.

Spēles interesantākie momenti – video:

Ar 65 izcīnītiem punktiem 59 spēlēs Filadelfijas klubs pakāpās uz sesto vietu NHL Austrumu konferencē, bet "Thrashers" šajā pašā konferencē ar 61 punktu atrodas 11.pozīcijā.

LETA/Foto: AFP