Maskalāns: "visu tikai Miņinam" - tas ir tuvredzīgi
Bobsleja pilots Edgars Maskalāns nav apmierināts ar situāciju Latvijas bobsleja saimniecībā.
Citi sporta veidi
2010. gada 2. marts, 08:28

Maskalāns: "visu tikai Miņinam" - tas ir tuvredzīgi

Jauns.lv

Bobsleja pilots Edgars Maskalāns pārmet Bobsleja federācijai negodīgu attieksmi pret četrinieku otro komandu. Federācijā valda princips - "visu tikai Miņinam!"

"Pēdējo divu sezonu laikā manas domas par sportu Latvijā ir mainījušās, arī par sistēmu bobslejā. Ja ir tāda attieksme pret otro komandu, tad Pasaules kausos jāpiedalās tikai vienai ekipāžai. Nav jēgas tērēt nodokļu maksātāju un sponsoru naudu tikai ķeksīša pēc - lūk, mums ir divas ekipāžas. Mēs jūtamies diezgan apdalīti," laikrakstam "Latvijas Avīze" atklājis Maskalāns.

Viņš norāda, ka Latvijas Bobsleja federācijā valda princips - "visu tikai Miņinam!" Sportists uzskata, ka tas ir tuvredzīgi.

Piemēram, bobsleja četrinieku pilotam Jānim Miņinam visu sezonu taupīja slieču komplektu, ar kuru viņš pērn uzvarēja Eiropas čempionātā, bet šosezon tās ne reizi neuzlika, komplekts pat netika nomarķēts. "Bet mums pamēģināt nedeva! Viss tikai Miņinam, bet - ar ko viņš ir labāks? Ne ar ko!" uzskata Maskalāns, norādot, ka citās komandās visi ir vienādās pozīcijās.

Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis laikrakstam teicis: ''Apmierināts ar olimpiskajām spēlēm nevaru būt, bet - kā liktenis lēma, tā ir. Pasaules kausu sacensībās Edgars netika tik augstu kā šeit. Viņam laikam ir laba psiholoģiskā sagatavotība, divniekos palīdzēja arī iespēja braukt ar Miņina "bobu". Tas pierāda to, cik liela loma ir tehnikai. Mēs nevaram atļauties divus divniekus, arī šo nopirka Latvijas Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols".

Jau ziņots, ka līdz ar bobslejista Jāņa Miņina un komandas veselības problēmām Vankūverā Latviju gan divnieku, gan četrinieku sacensībās pārstāvēja tikai pilots Edgars Maskalāns. Divnieku sacensībās Maskalāns kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieguva astoto vietu, savukārt četriniekos Maskalāns kopā ar Pāvelu Tulubjevu, Raivi Broku un Mihailu Arhipovu izcīnīja 11.pozīciju.

Latvijas delegācijā Vankūveras olimpiskajās spēlēs bija pieteikti 58 sportisti, kas atkārtoja līdz šim lielāko delegāciju, tomēr trīs no Jāņa Miņina pilotētā bobsleja četrinieka dalībniekiem tā arī sacensībās nepiedalījās. Latvijas izlases sportistiem pirmo reizi ziemas Olimpiādēs izdevās iegūt divas medaļas - brāļi Andris un Juris Šici bija otrie kamaniņu sportā divniekiem, bet Martins Dukurs izcīnīja otro vietu skeletona sacensībās vīriešiem.

LETA/Foto: LOK/ LETA