Leģendārais Hašeks uz Spartak? Masaļskis paliks Rīgā?
2010. gada 18. maijs, 21:26

Leģendārais Hašeks uz Spartak? Masaļskis paliks Rīgā?

Jauns.lv

Leģendārais čehu hokeja vārtsargs Dominiks Hašeks nākamajā sezonā varētu pārstāvēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak", vēsta Čehijas mediji.

­

Maskavas „Spartak” iepriekš ļoti aktīvu interesi izrādīja par Latvijas izlases un Rīgas „Dinamo” pamatvārtsargu Edgaru Masaļski, kuram piedāvāja finansiāli krietni izdevīgākus nosacījumus nekā Rīgā un arī pirmā vārtsarga vietu. Ja Izskanējusī informācija par Hašeku izrādīsies patiesa, tad Masaļska pāreja uz Krievijas galvaspilsētas klubu, visticamāk, nenotiks, jo abi vārtsargi vēlas stabilu pirmā vārtu vīra vietu, bet uz citiem nosacījumiem viņi neparakstīsies. Līdz ar to aktuāls kļūst Rīgas „Dinamo” jautājums, kuri ilgstoši nespēja vienoties ar Latvijas izlases balstu.  

Pašlaik 45 gadus vecais vārtsargs oficiālu lēmumu par turpmāko karjeru nolēmis paziņot pēc nedēļas. "Spartak" vienība šo informāciju nav oficiāli apstiprinājusi, tomēr arī nenoliedza.

Hašeks karjeru atsāka pirms pagājušās sezonas, palīdzot Pardubices "Eaton" vienībai uzvarēt Čehijas čempionātā. Hašeks savas dzimtās pilsētas klubā spēlēja līdz 1989.gadam un arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā 1994/95.gada sezonā. 2002. un 2008.gadā viņš paziņoja par savas karjeras beigšanu, bet jau otro reizi ir atgriezies sportā. NHL Hašeks laika posmā no 1990. līdz 2008.gadam pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks", Bufalo "Sabres",

Detroitas "Red Wings" un Otavas "Senators" komandas. Kopā ar "Red Wings" viņš divas reizes ieguva Stenlija kausu un divas reizes ieguva Hārta balvu, kuru pasniedz sezonas vērtīgākajam spēlētājam. Tāpat Hašeks sešas reizes saņēma Vezina balvu kā sezonas labākais vārtsargs.1998. gadā ar Hašeku ierindā Čehija uzvarēja Nagano olimpiskajā spēlēs. 2006.gada Olimpiādē viņš ieguva bronzas godalgu. Četras godalgas viņš ieguvis pasaules čempionātos - sudrabu 1983.gadā un bronzu 1987., 1989. un 1990.gadā, ziņo LETA.

kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš

­