Tenisists Ernests Gulbis par prostitūciju, meitenēm, cietumu un naudu
Citi sporta veidi

Tenisists Ernests Gulbis par prostitūciju, meitenēm, cietumu un naudu

Jauns.lv

Pirms pāris dienām Latvijas labākais tenisists, šā brīža pasaules 27. rakete Ernests Gulbis intervijā prestižajam britu laikrakstam “The Daily Telegraph” pastāstīja gan par Stokholmā notikušo prostitūcijas skandālu un pavadīto laiku cietumā, gan par tēva zemūdenēm un kosmosa kuģiem.

Tenisists Ernests Gulbis par prostitūciju, meitenē...
Ernests Gulbis neapšaubāmi ir viena no interesantākajām un mīklainākajām personībām Latvijas sportā.
Ernests Gulbis neapšaubāmi ir viena no interesantākajām un mīklainākajām personībām Latvijas sportā.

Pēc britu laikraksta domām, Ernests Gulbis šobrīd ir bīstamākais ATP tūrē spēlējošais jaunais tenisists, ko pierāda uzvara pār ranga līderi Rodžeru Federeru un uzvara vienā setā citā mačā, kā arī uzvara setā spēlē pret “Māla karali” ranga otro numuru spāni Rafaelu Nadalu. Tiesa, viņi ir pārsteigti par Latvijas sportista vienaldzību pret naudu un neskaidrību, vai viņam vispār patīk teniss. Šā brīža pasaules 27. rakete gatavojas prestižajam “Roland Garros” turnīram, lasot grāmatu par skudru attīstību un franču rakstnieku noveles.

– Medijos ir izskanējusi informācija, ka uz turnīriem tu dodies ar privāto lidmašīnu Vai tā ir taisnība, ka tavam tēvam ir lidmašīna?

– Jā, man ir arī helikopters, zemūdene un kosmosa kuģis!

– Kas pagājušajā rudenī notika Zviedrijā?

– Tas bija lieliski, bija jautri, bet savā dzīvē uz Zviedriju es vairs nekad nebraukšu. Tu izej ārā, lai iepazītos ar kādu meiteni, un tevi nekavējoties ieliek aiz restēm. Tas nav normāli! Kad iepazīstos ar meiteni, es neprasu viņas profesiju. Man vienalga, vai viņa ir friziere vai kas cits. Es vienkārši ar viņu satiekos, un viņa ar mani. Varbūt reizēm viņa pajautā, ar ko es nodarbojos, tad es saku, ka neko nedaru vai ka esmu mūziķis. Pēkšņi ierodas policija un mani aizved uz cietumu, kur man jāpavada nakts par neko. Es esmu vīlies Zviedrijas valdībā.

– Kā bija pavadīt nakti cietumā?

– Tas bija ļoti jautri. Es domāju, ka katram cilvēkam vienu reizi ir jānokļūst cietumā. Tas tiešām ir interesanti, jo viņi ir ļoti stingri. Es aiz restēm pavadīju sešas stundas, kuru laikā mazliet pagulēju, tad atnāca izmeklētājs un jautāja man, kas notika, bet pēc tam atvainojās un teica, ka nav zinājis, ka viss bijis šādi. Tad es samaksāju sodu, un man atļāva iet. Man piesprieda minimālo soda naudu, ko piespriež, teiksim, par loga izsišanu telefona būdai. Samaksāju 250 vai 300 eiro, lai tiktu ārā no cietuma, bet pēc pāris dienām man jau bija spēle. (Atceroties smejas Ernests Gulbis.)

– Vai tevi tenisa spēlēšanai motivē nauda?

– Es esmu no bagātas ģimenes, tāpēc normālāk ir, ja es savu naudu nopelnu, spēlējot tenisu. Ir labi, ja tas ir šādā veidā, ja kādā citā – arī labi. Man tas nav pārāk svarīgi. Ja tu esi no trūcīgas ģimenes, tu cīnies, lai īstenotu savu mērķi – nopelnītu naudu. Man šāda mērķa nav.

– Varbūt slava?

– Mans dzinulis ir pierādīt pašam, ka es to varu izdarīt – tikt pašā virsotnē. Man ir vienaldzīga nauda, slava. Man nepatīk nauda un slava. Man tas nav vajadzīgs, un  es nedzīvoju, lai to gūtu. Es pat nezinu, vai man īpaši patīk šī spēle. Man patīk sacensties, bet nepatīk trenēties. Kad esmu kortā un sacenšos, tas man patīk. Kad uzvarēju savā pirmajā ATP turnīrā šogad, es priecājos varbūt desmit minūtes, bet tad mani pārņēma tukšuma sajūta. Pēc tam atkal klāt nākamā nedēļa, un jau jāspēlē. Tas ir labi tenisā, ka tu visu laiku sevi piespied uz jauniem panākumiem.

– Kāpēc tev tik neveiksmīga bija iepriekšējā sezona?

– Ir ļoti daudz lietu tenisā, kuras tu vari izdarīt nepareizi, un tās visas es paveicu. Kādu rītu es pamodos paģirains, izkrakšķināju pirkstus un nolēmu: “Labi, tagad es sākšu pa īstam.”

– Ko tavā labā ir paveicis bijušais krievu tenisista Marata Safina treneris Ernans Gumī? Kā zināms, Maratam bija līdzīgas problēmas kā tev.

– Es domāju, to redz katrs: esmu kļuvis izturīgāks, katrā izspēlē cīnos līdz galam, nesitu tik daudz trakos sitienus. Esmu kļuvis arī pārliecinātāks par katru savu sitienu un katru spēles komponentu. Katrs spēles aspekts man ir kļuvis labāks. Mums ir kopīgs tas, ka neesam “ķerti uz tenisu”. Mēs abi lieliski saprotam, ka dzīvē ir arī svarīgākas lietas par to. Tā ir skaista dzīves daļa, bet tā kādreiz beigsies. Tā beigsies, kad tev būs 30, un tev nevajag plānot visu mūžu pavadīt tenisā. Teniss ir tikai viena daļa no manas dzīves, bet, kad es to beigšu spēlēt, es sākšu pavisam jaunu dzīvi.

– Tu ļoti bieži lauz savas raketes, gluži kā Marats Safins.

– Es jutos slikti pēc tam, kad aizgāju uz “Head” tenisa rakešu rūpnīcu Austrijā, kur es redzēju, kā tās tiek taisītas. Tas ir roku darbs, viņi domā par visu, kas tenisistiem ir vajadzīgs, bet tad atnāk tāds idiots kā es un tās lauž. Atvainojiet, tās bija manas emocijas, es nespēju tās savaldīt.

– Vai Gulbis kādreiz būs pašā ranga virsotnē?

– Es neteikšu to, ko es domāju darīt, jo vārdi neko nenozīmē. Kad es uzvaru elites tenisistus, tad es varu pateikt, ko es jūtu vai domāju, bet tagad tie ir tikai tukši vārdi. Es varu teikt jebko, bet tas neko nenozīmē.

kasjauns.lv/Foto: AFP