Citi sporta veidi
2010. gada 27. maijs, 22:42

Sestdien Kandavā „Latvijas spēkavīru čempionāta” otrais posms

Jauns.lv

Sestdien, 29.maijā, Kandavā norisināsies Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) un biedrības Par stipru Latviju organizētā Spēka vīru čempionāta otrais posms, kasjauns.lv informēja G4S sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

Čempionāta pirmajās sacensībās Jūrmalā ar gūtajiem 63 punktiem vislabāko rezultātu uzstādīja Artis Plivda (Preiļi), aiz sevis atstājot Daini Zāģeri (Talsi), kurš kopvērtējumā ieguva 61,5 punktus.

 

Spēkavīru čempionāta otrais posms (nakts sacensības) norisināsies Kandavas novada svētku laikā - sacensību sākums pulksten 21.00; norises vieta - Valsts Lauksaimniecības tehnikuma stadions (Daigones ielā 14).

 

Latvijas pirmrekordi - jau pirmajā posmā

Līdzīgi kā pērn, labākos rezultātus sacensību pirmajā posmā sasniedza Artis Plivda, vienīgais spēkavīrs no Latgales. Turklāt papildu izcilajam sniegumam vingrinājumos, Artis uzstādīja jaunu Latvijas pirmrekordu – vairoga nešanā 175 kg smago Latvijas kontūras formā izveidoto vairogu aiznesot 90,95 m tālu. Šāds vingrinājums Spēkavīru sacensībās tika iekļauts pirmo reizi. Tāpat pirmo reizi Latvijas čempionātā tika iekļauta mucu mešana augstumā, pārmetot 15, 17, 20, 22 un 25 kg mucas pāri 4,10 m augstumam. Ar 14,97 sekundēm Latvijas pirmrekordu uzstādīja Dainis Zāģeris.

 

„Jāatzīst, ka arī pērn Artis Plivda gandrīz visos čempionāta posmos uzrādīja stabilu sniegumu un līdera pozīcijas, vien fināla sacensībās zaudējot Latvijas titulētākajam spēkavīram ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Līdz ar to varam secināt, ka arī šogad gaidāma sīva un līdz pat fināla sacensībām neprognozējama cīņa starp TOP atlētiem, kas šīs sacensības padara īpaši aizraujošas kā pašiem dalībniekiem, tā skatītājiem.  

G4S pārbaudījumā vislabāk veicās šobrīd otrās vietas ieguvējam – Dainim Zāģerim no Talsiem, kurš G4S vingrinājumu kombināciju, kas iekļauj 20 m fermera skrējienu, mucas iekraušanu un ragavas vilkšanu paveica 36,9 sekundēs. Dainis ir arī pirmrekorda autors mucu mešanā augstumā.

 

Pateicoties gan organizētājiem, gan izcilajiem dalībniekiem, čempionāta pirmais posms noritējis aizraujoši un veiksmīgi, un esmu pārliecināta, ka arī pārējie posmi sola daudz interesantu momentu un pārsteigumu!” gandarīta ir llze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

 

Sacensības Kandavā piedalīsies arī Agris Kazeļņiks, kurš pirmajā čempionāta posmā Jūrmalā nepiedalījās.

 

Turpmākie šīs sezonas Spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Ogrē (5.jūnijā), Valmierā (3.jūlijā), Preiļos (17.jūlijā), Gulbenē (24.jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7.augustā) un Ikšķilē (8.augustā). Savukārt, 18.jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē. Sākot no 26.jūnija visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus varēs redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.    

 

kasjauns.lv