Bārtuļa izredzes iziet laukumā Stenlija kausa finālā – 10%
Hokejs

Bārtuļa izredzes iziet laukumā Stenlija kausa finālā - 10%

Jauns.lv

Naktī no sestdienas uz svētdienu Ziemeļamerikā sāksies ilgi gaidītais notikums – NHL Stenlija kausa izcīņas fināls, kurā tiksies Čikāgas „Blackhawks” un Filadelfijas „Flyers”.

Bārtuļa izredzes iziet laukumā Stenlija kausa finā...
Oskara Bārtuļa spēlēšana Stenlija kausa finālā arī bukmeikeriem nešķiet īpaši reāla.
Oskara Bārtuļa spēlēšana Stenlija kausa finālā arī bukmeikeriem nešķiet īpaši reāla.

„Flyers” rindās šosezon spēlē arī Oskars Bārtulis, un uzvaras gadījumā arī viņa vārds tiks iegravēts uz prestižā kausa. Bārtulim iespēja iziet laukuma gan ir visai neliela – „Optibet” eksperti to nevērtē augstāk par 10%, kasjauns.lv informēja bukmeikeru kantora sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Lai arī abas finālsērijas komandas – „Blackhawks” un „Flyers” ir apliecinājušas savu spēku un tiesības spēlēt finālā, tomēr par sērijas favorītiem tiek uzskatīta „Blackhawks”, kura pārliecinošāk aizvadīja regulāro čempionātu, kā arī ir aizvadījusi mazāk spēļu Stenlija kausa izcīņā. Turklāt pusfinālā tā neatstāja nekādas cerības regulārās sezonas Rietumu konferences līdervienībai Sanhosē „Sharks”, pieveicot to sērijā ar 4:0. Čikāgai būs arī mājas spēļu priekšrocības, pateicoties labākai vietai regulārajā čempionātā. Tādējādi „Optibet” eksperti prognozē, ka lielākas cerības uz uzvaru ir „Blackhawks” – 70% varbūtība, bet „Flyers” – 30%.

Kā svarīgākie spēlētāji komandās, kas būtiski var ietekmēt sērijas iznākumu, noteikti jāmin abu komandu vārtsargi. Filadelfijai – Maikls Leitons („play-off” spēlēs vidēji ielaisti 1,45 vārti) un Čikāgai – Anti Niemi („play-off” spēlēs vidēji ielaisti 2,33 vārti). Pirms sezonas tikai retais zināja šos vārtsargus, bet, pateicoties traumām un vājai pirmo vārtsargu spēlei, šie vārtsargi ir kļuvuši par komandas pirmajiem numuriem un rāda lielisku sniegumu, pateicoties kuram tieši šīs komandas ir tikušas līdz finālam.

„Blackhawks” rindās ir arī ļoti spēcīgi uzbrucēji, piemēram, Džonatans Tēvzs, kas 16 „play-off” spēlēs guvis 26 rezultivitātes punktus, Patriks Keins – 20 punkti, Patriks Šārps – 16 un Marians Hosa – 11. Savukārt „Flyers” bieds ir Maiks Ričards, kas 17 spēlēs guvis 21 punktu, Denijs Briērs – 18, Klods Žirū – 17, kā arī aizsargs Kriss Pronžērs – 14 punkti.

Latvijas izlases spēlētājam Oskars Bārtulim, kurš aizvadīja divas spēles „play-off” izcīņā, bet tagad atrodas rezervē un ir komandas septītais aizsargs, ir iespējas uzspēlēt finālā, ja kāds no pamatsastāva gūs traumu vai kādu citu iemeslu dēļ nevarēs iziet laukumā.

Jāatzīmē, ka Filadelfijas iekļūšana finālā tomēr tiek uzskatīta par zināmu pārsteigumu, jo tā tikai regulārā čempionāta pēdējā spēlē pēcspēles soda metienos pārspēja savus tiešos konkurentus Ņujorkas „Rangers”, nodrošinot vietu Stenlija kausa izcīņā. Vēl lielāku varoņdarbu Filadelfija paveica Austrumu konferences pusfinālā, sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4:3 pieveicot Bostonas „Bruins”, lai gan sērijā bija zaudētājos 0:3. Šis bija tikai trešais gadījums NHL vēsturē, kad kāda komanda atspēlējas no šāda rezultāta.

kasjauns.lv/Foto: AFP