Citi sporta veidi
2010. gada 3. jūnijs, 11:17

Sestdien Ogrē notiks Latvijas spēkavīru čempionāta trešais posms

Jauns.lv

Sestdien, 5.jūnijā, Ogrē norisināsies Latvijas Spēka atlētu federācijas (LSAF) un biedrības Par stipru Latviju organizētā spēka vīru čempionāta trešais posms, kasjauns.lv informēja „G4S” sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

Čempionāta otrajā posmā, tikai ar 1,5 punktu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Arti Plivdu (46,5 punkti), uzvaru izcīnīja ogrēnietis Agris Kazeļņiks (48 punkti).

Savukārt kopvērtējumā līdera pozīciju pēc aizvadītajiem diviem posmiem ar 20 punktiem ir izdevies saglabāt Artim Plivdam (Preiļi), kuram ar 17 punktiem seko Dainis Zāģeris (Talsi). Agris Kazeļņiks kopvērtējumā ar iegūtiem 10 punktiem ieņem sev neraksturīgi zemo - piekto pozīciju, taču viņš čempionātu sāka tikai otrajā posmā - Kandavā.

Spēkavīru čempionāta trešais posms norisināsies Ogrē, pie Ogres Kultūras centra (Brīvības ielā 15). Sacensību sākums pulksten 11.00.

Ogres posmā prognozējama sīva cīņa starp TOP atlētiem

Nedēļas nogalē gaidāmas spraigas sacensības, ko vēl vairāk pastiprina fakts, ka tās norisināsies Latvijas līdz šim titulētākā vīra Agra Kazeļņika dzimtajā pilsētā. Turklāt Ogrē startēs arī „G4S” darbinieks Nerijus Liobikas - spēkavīrs no  Lietuvas.

„Prieks, ka atlētu vidū Ogrē startēs arī „G4S” kolēģis no Lietuvas – Nerijus Liobikas. Ar prieku jutīsim līdzi viņa gaitām un vērosim, kā viņam veiksies cīņā ar Latvijas atlētiem, tostarp favorītu Agri Kazeļņiku, kurš šajā sezonā ir iesaistījies cīņā par čempiona titulu. Tas skatītājiem ļauj cerēt uz vēl aizraujošākām sacensībām, jo īpaši šajā reizē, kad sacensības notiks Agra un viņa brāļa Ivara dzimtajā pilsētā Ogrē. Ivars ar 36,5 punktiem Kandavas posmā ieguva 5. pozīciju, savukārt kopvērtējumā ar Māri Rozentālu un Oskaru Brugemani dala 8. vietu.

Līdzās sportistu izcilajam sniegumam par pārsteigumiem ir parūpējušies arī organizatori. Aizvadītajā posmā Kandavā notika nakts sacensības, kas Latvijā ir vēl nebijis notikums,” informē Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Grūti salīdzināt atlētu sniegumu, kāds tas bija pērn un kāds tas ir šogad. Pagājušā gada posmos bija vērojams, ka par uzvaru pārsvarā cīnījās daži sportisti, taču šogad ir redzams, ka puiši ir ļoti progresējuši un uzrāda ļoti labus rezultātus. To lieliski nodemonstrēja arī G4S vingrinājumu kombinācija, kurā pirmo četru atlētu rezultāti atšķīrās tikai par trijām sekundēm. Izturību un veiksmi vēlam arī turpmākajos sacensību posmos!”

Turpmākie šīs sezonas spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Valmierā (3. jūlijā), Preiļos (17. jūlijā), Gulbenē (24. jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7. augustā) un Ikšķilē (8. augustā). Savukārt 18. jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Sākot no 26. jūnija, visus notikušos Latvijas spēkavīru čempionāta posmus varēs redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.    

kasjauns.lv