Oskars Bārtulis: Domāju, ka nepaliku ar seju dubļos
Hokejs

Oskars Bārtulis: Domāju, ka nepaliku ar seju dubļos

Jauns.lv

Lai šai sekmīgajai sezonai pieliktu treknu punktu, atlicis vien izcīnīt Stenlija kausu, intervijā Krievijas izdevumam "Sovetskij Sport" pastāstījis Filadelfijas "Flyers" pārstāvošais latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Oskars Bārtulis: Domāju, ka nepaliku ar seju dubļo...
Oskars Bārtulis ir nonācis trīs uzvaru attālumā no Stenlija kausa – novēlam viņam tās izcīnīt.
Oskars Bārtulis ir nonācis trīs uzvaru attālumā no Stenlija kausa – novēlam viņam tās izcīnīt.

Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pēc trijiem mačiem pašlaik "Flyers" ar 1-2 zaudē Čikāgas "Blackhawks" komandai. "Sovetskij Sport" uzsver, ka Bārtulis ir vienīgais spēlētājs no bijušās PSRS valstīm, kurš šosezon cīnās NHL finālsērijā. Vismaz viens šāds hokejists Stenlija kausa finālā bijis katru reizi kopš 1991.gada.

Bārtulis finālsērijā debitēja otrajā spēlē, atgriežoties laukumā pēc 16 spēļu izlaišanas.

"Tikko kā kļuva skaidrs, ka iziešu laukumā otrajā spēlē, uzreiz piezvanīju vecākiem un sievai," ar smaidu stāsta Bārtulis. "Paziņoju, ka spēlēšu un nopietni gatavojos. Domāju, ka nepaliku ar seju dubļos." Tomēr latvietis atzina, ka tā kā nebija spēlējis jau kopš Stenlija kausa pirmās kārtas, spēles ritmā bijis ieiet grūti. "Šajā laikā daudz skatījos video, pētot nianses. Laukumā pirmajos divos izgājienos nervozēju, bet pēc tam viss bija normāli."

Runājot par trešo spēli, kurā Bārtulis spēlēja tikai pirmajā trešdaļā, latvietis atzina, ka treneris vairāk uzticas pieredzējušajiem spēlētājiem. "Šis tomēr ir fināls. Man vienalga, cik spēlēju. Galvenais ir, lai Filadelfija uzvarētu."

"Ja man kāds pirms sezonas būtu teicis, ka spēlēšu Stenlija kausa finālā - neticētu. Tomēr man izdevies satriecošs gads," Bārtulis atgādina, ka spēlēja gan Vankūveras olimpiskajās spēlēs, gan "Winter Classic" spēlē atklātā stadionā. "Pilnai laimei atlicis tikai iegūt Stenlija kausu."

"Katrā no pirmajām spēlēm uzvarētājam bijis tikai vienu vārtu pārsvars. Parādīsim savu raksturu, tagad atlikuši vēl trīs soļi," latvietis uzsvēra, ka komanda tic uzvarai turnīrā.