Basketbola izlases kandidātu saraksts ar Biedriņu un Bērziņu, bet bez Kambalas
Basketbols

Basketbola izlases kandidātu saraksts ar Biedriņu un Bērziņu, bet bez Kambalas

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņoja valstsvienības kandidātu sarakstu, kas gatavosies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Basketbola izlases kandidātu saraksts ar Biedriņu ...
Šķiet, ka Andris Biedriņš ir nolēmis mainīt savu pēdējā laika slavu līdzjutēju acīs un ir gatavs palīdzēt Latvijas valstsvienībai.
Šķiet, ka Andris Biedriņš ir nolēmis mainīt savu pēdējā laika slavu līdzjutēju acīs un ir gatavs palīdzēt Latvijas valstsvienībai.

Sastāvā iekļauti 23 basketbolisti, tai skaitā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" centra pozīcijas spēlētājs Andris Biedriņš, kurš pēc pagājušās vasaras izgājieniem saņēma nosacītu diskvalifikāciju uz vienu gadu. Tiesa, savainojumu dēļ Andra spēlēšana ir stipri apšaubāma. Tāpat sarakstā ir iekļauts vēl viens grēkāzis Kaspars Bērziņš, bet ārpus kandidātu skaita palicis Kaspars Kambala, kuram papildus LBS diskvalifikācijai ir arī FIBA diskvalifikācija uz četriem mačiem par sitienu ar elkoni Vācijas izlases saspēles vadītājam Štefanam Hāmanam. Nedrīkst aizmirst, ka pēdējā gada laikā Kambalu piemeklējušas dažādas nelaimes: gan meitiņas nāve, gan paša un sievas ciešana smagā autoavārijā, kas varētu būt iemesls, kāpēc viens no mūsu labākajiem basketbolistiem vēlas nedaudz atpūsties. Kā jau gaidīts, sarakstā nav iekļauti diskvalificētie attiecīgi uz trim un diviem gadiem Kristaps Valters un Armands Šķēle, tāpat kā Sandis Valters, kurš izlasē pēc, viņaprāt, nepieņemamajām diskvalifikācijām vairs spēlēt nevēlas un savainojumu nomocītais Kristaps Janičenoks, kurš vēlas šo vasaru veltīt veselības uzlabošanai. Kandidātu sarakstā nav iekļauti ierastie izlases spēlētāji Uvis Helmanis un Aigars Vītols un Gatis Jahovičs, kuri visi trīs neaizvadīja savas labākās sezonas klubos, bet Jahovičs izlasei ir atteicis, lai labāk sagatavotos nākamajai sezonai. Tāpat 23 kandidātu sarakstā nav tikuši spēlētāji, kuri pēdējos gados ir bijuši izlases tuvumā: Raimonds Gabrāns, Māris Gulbis, Mārtiņš Kravčenko, Kaspars Cipruss un Māris Ļaksa.

Izlases treniņi sāksies 28.jūnijā.

Pirms kvalifikācijas turnīra Latvijas izlase aizvadīs arī astoņas pārbaudes spēles - 3.jūlijā nacionālā izlase tiksies ar Latvijas U-20 valstsvienību, 10. un 11.jūlijā Ventspilī tiksies ar Poliju, 17. un 18.jūlijā viesos spēlēs ar Ukrainas izlasi, 25.jūlijā cīnīsies izbraukumā ar Zviedrijas izlasi, bet dienu vēlāk ar Igauniju. Savukārt 29.jūlijā Maskavā Latvijas basketbolistu pretiniece būs Krievijas izlase.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru. Kvalifikācijā Latviju gaida smaga cīņa ar Izraēlas, Somijas, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Jānis Kaufmanis, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Akselis Vairogs, Kristers Zeidaks, Artūrs Štālbergs, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Ivars Timermanis, Mareks Mejeris, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Dāvis Rozītis, Andris Biedriņš, Mārtiņš Meiers, Raitis Grafs.

Viens pārkāpums un spēlētājs ir ārā no izlases - sportacentrs.com video:

kasjauns.lv/LETA/ Foto: LETA