Fetels uzvar Eiropas "Grand Prix" izcīņā
Citi sporta veidi
2010. gada 27. jūnijs, 19:04

Fetels uzvar Eiropas "Grand Prix" izcīņā

Jauns.lv

Par pirmās formulas (F-1) devītā posma - Eiropas "Grand Prix" - uzvarētāju svētdien kļuva kvalifikācijas sacensību uzvarētājs "Red Bull" komandas braucējs Sebastjans Fetels.

Tā vācietim Fetelam bija otrā uzvara šosezon, bet "Red Bull" vienībai jau ceturtā.

Finišā Fetels par piecām un 7,6 sekundēm attiecīgi apsteidza abus "McLaren-Mercedes" vienības pilotus - Lūisu Hamiltonu un Džensonu Batonu.

Vēl pirmajā sešiniekā svētdien iekļuva Rubenss Barikello no "Williams" komandas, "Renault" vienības braucējs Roberts Kubica un "Force India" pilots Adrians Zutils.

Jāatzīmē, ka sacīkšu sākumā iespaidīgu avāriju piedzīvoja Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kurš mēģināja apdzīt priekšā braucošo "Lotus Racing" pilotu Heiki Kovalainenu, tomēr viņa formula atdūrās pret somu pilota bolīdu, apmeta kūleni un pēc tam atdūrās drošības sienā. Pats sportists negadījumā nopietni necieta.

Pēc šī posma F-1 kopvērtējumā pirmās divas vietas saglabāja abi "McLaren-Mercedes" piloti - čempionāta vadībā ar 127 punktiem atrodas Hamiltons, bet seši punkti mazāk ir Batonam. Trešajā vietā ar 115 punktiem atrodas Fetels, bet 103 punkti ir Vēberam. Piektais ar 96 punktiem ir "Ferrari" pilots Fernando Alonso, bet pirmo sešinieku ar 83 punktiem noslēdz Kubica.

Konstruktoru kausa izcīņā pirmo vietu ar 248 punktiem saglabāja "McLaren-Mercedes", bet 30 punkti mazāk ir "Red Bull" komandai. Tikmēr trešajā vietā esošajai vienībai "Ferrari" ir 163 punkts.

Nākamais F-1 posms notiks 11.jūlijā Silverstonas trasē Lielbritānijā.

LETA/Foto: LETA/AFP