Citi sporta veidi
2010. gada 30. jūnijs, 14:52

Sestdien Valmierā notiks Latvijas spēkavīru čempionāta ceturtais posms

Jauns.lv

Jau šo sestdien, 3.j ūlijā, Valmierā norisināsies Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) un biedrības „Par stipru Latviju” organizētā Spēka vīru čempionāta 4. posms, kasjauns.lv informēja G4S sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

Atlētiem bijusi lieliska iespēja atgūt spēkus un sagatavoties startam gaidāmajās sacensībās, jo kopš trešā posma Ogrē apritējušas trīs nedēļas. Čempionāta trešajā posmā, kas notika Ogrē, ar pārliecinošu sniegumu jau otro uzvaru trijos posmos izcīnīja Artis Plivda (53 punkti). Savukārt otro pozīciju izcīnīja Dainis Zāģeris (45 punkti).

Spēkavīru čempionāta ceturtais posms norisināsies Valmierā, J.Daliņa stadionā (J.Daliņa ielā 2). Sacensību sākums pulksten 12.00  Kopvērtējumā pēc otrās izcīnītās uzvaras trijos posmos stabilu pirmo vietu ieņem Artis Plivda (Preiļi) ar 29 punktiem, kuram ar 25 punktiem, uzrādot līdzīgu rezultātu, seko Dainis Zāģeris (Talsi).

Sacensībās savā dzimtajā pilsētā Ogrē nepiedalījās Agris Kazeļņiks, un līdz ar to izpalika intriga – vai Kazeļnikam izdotos pārspēt šobrīd līdera pozīcijas ieguvušo Arti Plivdu. Artis šosezon ir lieliskā fiziskajā formā un uzrāda rezultātus, ar kuriem pat vecākajam no brāļiem Kazeļņikiem būtu grūti konkurēt. Jāpiebilst, ka gaidāmais Valmieras posms esošo intrigu vienīgi palielinās, jo, kaut arī Valmierā būs iespējams vērot Agra Kazeļņika startu, Artis Plivda šajā laikā startēs Maskavā un Valmieras posmā nepiedalīsies. Atgādināsim, ka šosezon notikušajā Kandavas posmā A.Kazeļņiks uzvaru izcīnīja pārspējot A.Plivdu vien par nieka 1.5 punktiem.

Iepriekš notikušajā sacensību posmā Ogrē spēkavīri kārtējo reizi nodemonstrēja lielisku sportisko sniegumu. Par posma kulmināciju parūpējās Artis Plivda, uzstādot jaunu Latvijas rekordu spēka kāpņu vingrinājumā, uznesot visus trīs smagumus (200kg, 225kg un 250kg) pa 18 pakāpieniem tikai 39,83 sekundēs!

„Šī gada posmos atlēti nebeidz pārsteigt ar saviem fenomenālajiem rezultātiem. Prieks, ka puiši parādīja uz ko viņi patiešām ir spējīgi, tādejādi garantējot spraigu sacensību un cīņu par katru punktu ikvienā no vingrinājumiem. Ņemot vērā rezultātus, kādi tiek uzrādīti katrā no čempionāta posmiem, ceram sagaidīt, ka šīs sezonas Superfinālā varētu tikt pārspēts neviens vien Latvijas rekords, kas skatītājiem, kā arī pašiem sportistiem varētu garantēt aizraujošāko un spraigāko cīņu pēdējo gadu laikā,” izsakās Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Kopumā TOP atlētu līdzīgie rezultāti ļauj prognozēt, ka šī gada sezonas finālā cīņa par čempiona titulu būs sīvākā pēdējo gadu laikā. Tas pierādījās jau Ogres posmā – atlēti nežēlo nedz sevi, nedz savus konkurentus, un cīnās līdz pilnīgam spēku izsīkumam. Šogad īpašs gandarījums par Daini Žāģeri, kurš, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, uzrāda ļoti augstus sasniegumus, un divos no trim notikušajiem posmiem izcīnīja augsto otro vietu uz goda pjedestāla. Vienīgais Lietuvas pārstāvis, „G4S” darbinieks, Nerijus Liobikas Ogrē ieņēma godpilno sesto vietu.

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Izvērtējot sportistu sniegumu šajā sezonā, man ir patiess prieks, ne vien par atlētu uzrādītajiem rezultātiem, bet arī par to, ka viņi neapstājas pie sasniegtā un turpina aktīvi pārstāvēt Latviju arī starptautiskā līmenī. Ceru, ka šādā veidā viņiem izdosies vēl vairāk popularizēt spēka vīru sportu Latvijā, kā arī piesaistīt arvien vairāk cilvēku aktīvam dzīvesveidam!”

Turpmākie šīs sezonas Spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Preiļos (17. jūlijā), Gulbenē (24. jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7. augustā) un Ikšķilē (8. augustā). Savukārt, 18. jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Kopš 26. jūnija visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus var vērot LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.     

Signe Znotiņa