Gulbis saglabā 29. vietu, Federers – tikai trešais ATP rangā
Citi sporta veidi
2010. gada 5. jūlijs, 09:13

Gulbis saglabā 29. vietu, Federers – tikai trešais ATP rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pozīcijas nav mainījis un joprojām ieņem 29. vietu, bet slavenais šveicietis Rodžers Federers pēc septiņu gadu pārtraukuma noslīdējis uz trešo pozīciju.

­

Gulbim šobrīd ir 1414 ranga punkti.

Kā ziņots, Gulbis Francijas atklātajā čempionātā guva traumu un kopš tā laika turnīros nav piedalījies. Latvijas sportists gatavojas ASV turnīriem un nākamais starts ieplānots jūlija beigās Losandželosā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis divas pozīcijas un ieņem 312. vietu, bet Kārlis Lejnieks pakāpies par sešām vietām uz 534. pozīciju.  Tikmēr Adrians Žguns zaudējis 15 pozīcijas un ieņem 621. vietu, Deniss Pavlovs pakāpies par trim vietām uz 936. pozīciju, bet Oskars Vaskis rangā ieņem 1443. pozīciju.

ATP ranga līdera godu joprojām saglabā spānis Rafaels Nadals, kurš svētdien triumfēja Vimbldonas tenisa čempionātā, bet otro vietu tagad ieņem serbs Novāks Džokovičs, kurš Vimbldonā zaudēja pusfinālā. Savukārt Federers Vimbldonā izstājās jau ceturtdaļfinālā un rangā tagad ir tikai trešais. Pēdējo reizi tik zemu slavenais šveicietis bija 2003.gadā.

Nadalam ir 10 745 ranga punkti, bet Džokovičam un Federeram attiecīgi 6905 un 6885.

Šveicietim jūnijā pietrūka tikai viena nedēļa, lai atkārtotu leģendārā amerikāņa Pīta Samprasa visu laiku rekordu - 286 nedēļas ATP ranga pirmajā vietā.

Vienspēļu ranga ceturto pozīciju saglabāja brits Endijs Marejs, bet uz piekto pakāpies zviedrs Robins Sēderlings, bet krievs Nikolajs Davidenko tagad ieņem sesto vietu. Septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Vimbldonas tenisa turnīra finālists čehs Tomašs Berdihs, kas veicis kāpumu par piecām vietām. Amerikānis Endijs Rodiks atkāpies par divām vietām uz devīto pozīciju, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānis Fernando Verdasko.

Par 40 pozīcijām rangā pakāpies Taivānas tenisists Ļu Jeņhsuņs, kas Vimbldonā negaidīti iekļuva ceturtdaļfinālā. Jeņhsuņs jaunākajā ATP rangā atrodas 42. pozīcijā.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu saglabā Juška, kurš gan atkāpies par trim un tagad atrodas 168. pozīcijā. Gulbis zaudējis divas vietas, kas viņam dod 221 .pozīciju, bet Pavlovs atkāpies par 16 vietām uz 318. pozīciju.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis atrodas 1197.vietā un dala to ar citu Latvijas sportistu Artūrs Kazijevu.

LETA/Foto: AFP

­