Neraugoties uz seksa skandālu, Taigers Vudss joprojām ir pelnošākais sportists
Citi sporta veidi
2010. gada 22. jūlijs, 09:58

Neraugoties uz seksa skandālu, Taigers Vudss joprojām ir pelnošākais sportists

Jauns.lv

Profesionālais golferis Taigers Vudss, neraugoties uz pēdējā laika skandāliem, kas saistīti ar viņa personīgo dzīvi, joprojām ir pelnošākais sportists pasaulē, liecina divi publicētie saraksti.

­

Vudss septīto gadu pēc kārtas atrodas ASV pelnošāko sportistu piecdesmitnieka virsotnē. Sarakstu sastādījusi ''Sports Illustrated SI.com''. Lai gan golfera ienākumi kritušies par 10 procentiem, tie viņam joprojām ir 90,5 miljoni ASV dolāru gadā. Salīdzinājumā ar 2008. gada 127,9 miljoniem, viņa ienākumi kritušies par 40 procentiem.

Vudss ir arī žurnāla ''Forbes'' 2010. gada pelnošāko sportistu saraksta priekšgalā ar 105 miljoniem ASV dolāru neraugoties uz vairāku sponsoru zaudējumu.

Savukārt publicētajā to pelnošāko sportistu sarakstā, kas nepārstāv ASV, pirmajā vietā ir šveiciešu tenisists Rodžers Federers ar 61,8 miljoniem dolāru, kurš izbīdījis no pirmās vietas angļu futbolistu Deividu Bekhemu (40,5 miljoni), ko apsteidzis arī pagājušā gada pasaules labākais futbolists argentīnietis Lionels Mesi (44 miljoni).

Otro vietu amerikāņu sportistu sarakstā ieņem Fils Mikelsons ar 61,7 miljoniem dolāru. Tie arī ir vienīgie golferi 50 pelnošāko sarakstā. Trešais ir bokseris Floids Meivezers juniors ar 60,3 miljoniem. Pelnošākais basketbolists ir Lebrons Džeimss ceturtajā vietā ar 45,8 miljoniem, pelnošākais beisbolists Alekss Rodrigess piektais ar 37 miljoniem, pelnošākais amerikāņu futbola spēlētājs Peitons Menings devītais ar 30,8 miljoniem un pelnošākais autobraucējs Deils Ernhards juniors 11. vietā ar 26 miljoniem. Sarakstā ir 16 spēlētāji no Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA), 15 no Nacionālās Futbola līgas (NFL), 13 no Galvenās Beisbola līgas (MLB), trīs NASCAR autobraucēji, divi golferi un bokseris.

ASV nepārstāvošo sportistu pirmajā divdesmitniekā ir septiņi futbolisti, četri Pirmās formulas (F-1) braucēji, trīs tenisisti, pa diviem NBA un MLB spēlētājiem, pa vienam motobraucējam un bokserim.

Itālijas motobraucējs Valentino Rosi (35 miljoni) septītajā vietā apsteidz pelnošāko F-1 pilotu britu Lūisu Hamiltonu 10. vietā ar 26,7 miljoniem dolāru.

20. vietu sarakstā ieņem pelnošākā dāma - krievu tenisiste Marija Šarapova ar 20 miljoniem dolāru gadā.

BNS/Foto: AFP

­