Citi sporta veidi
2010. gada 26. jūlijs, 08:41

"Ferrari" F-1 komandai piespriests 100 000 ASV dolāru naudassods

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) komandai "Ferrari", kas svētdien izcīnīja dubultuzvaru Vācijas "Grand Prix" izcīņā, piespriests 100 000 ASV dolāru (55 000 latu) liels naudas sods.

"Ferrari" komandai tāds sods piespriests par to, ka Felipe Masa, kurš bija sacīkstes līderis, pēc komandas pavēles samazināja ātrumu un ļāva sevi apdzīt Fernando Alonso, kurš tad arī izcīnīja uzvaru Vācijas "Grand Prix" izcīņā.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) tiesneši uzskatīja, ka "Ferrari" pārkāpusi F-1 reglamenta 39.1 punktu, kas paredz, ka "komandu pavēles, kas ietekmē sacīkšu iznākumu, ir stingri aizliegtas".

Turklāt tiesneši nolēma, ka "Ferrari" pārkāpa arī FIA reglamenta 151.c punktu, kas nosaka, ka "jebkura veida krāpšanās vai jebkādas darbības, kas slikti ietekmē sporta veida tēlu, ir aizliegtas".

"Ferrari" lietu tuvākajās dienās izskatīs arī Pasaules motosporta padome (WMSC).

Par 151.c punkta pārkāpšanu "McLaren-Mercedes" komandai 2007.gadā tika piespriests 100 miljonu dolāru (55 miljonu latu) liels naudas soda un tā tika izslēgta no Konstruktoru kausa izcīņas.

Kā ziņots, pēc Vācijas "Grand Prix" izcīņas čempionāta kopvērtējumā pirmās divas pozīcijas saglabāja abi "McLaren-Mercedes" piloti - čempionāta vadībā ar 157 punktiem atrodas Lūiss Hamiltons, bet par 14 punktiem mazāk ir Džensonam Batonam. Pa 136 punktiem izcīnījuši "Red Bull" komandas piloti Marks Vēbers un Sebastjans Fetels, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto vietu, bet Alonso ar 123 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Konstruktoru kausa izcīņā pirmo vietu ar 300 punktiem saglabāja "McLaren-Mercedes", bet 28 punkti mazāk ir "Red Bull" komandai. Tikmēr trešajā vietā esošajai vienībai "Ferrari" ir 208 punkti.

LETA