Pasaules kausa futbolā zvaigzne Ozils pārceļas uz Madrides "Real"
Futbols

Pasaules kausa futbolā zvaigzne Ozils pārceļas uz Madrides "Real"

LETA

Spānijas futbola klubs Madrides "Real" beidzot vienojās ar Vācijas vienību Brēmenes "Werder" par Vācijas izlases spēlētāja Mesuta Ozila iegādi.

Pasaules kausa futbolā zvaigzne Ozils pārceļas uz ...

­

Viens no Vācijas futbola izlases balstiem vidējā līnijā Mesuts Ozils.
Viens no Vācijas futbola izlases balstiem vidējā līnijā Mesuts Ozils.

­

Spēlētāja pārejas summa ir apmēram 15 miljoni eiro (10,5 miljonu latu).

"Mēs cienām Mesuta lēmumu turpināt karjeru augstākā līmenī," pastāstīja "Werder" komandas direktors Klauss Alofss.

Kā ziņots, "Real" steigā izteica jaunu piedāvājumu 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) vērtībā par Ozila iegādi pēc tam, kad iepriekšējais piedāvājums - 14 miljoni eiro (10 miljoni latu) - tika noraidīts.

"Werder" komandai uz šo piedāvājumu atbilde bija jāsniedz ātri, jo jau trešdien tā aizvadīs UEFA Čempionu līgas "play-off" kārtas pirmo maču ar Itālijas komandu Dženovas "Sampdoria". Ja Ozils dotos laukumā un spēlētu šajā spēlē, tad viņam šogad UEFA Čempionu līgas turnīrā vairs nebūtu iespējas spēlēt citā komandā. Pēc ilgām un garām diskusijām, ņemot vērā arī paša spēlētāja vēlmes, "Werder" tomēr piekrita "Real" piedāvājumam, lai arī saņēma mazāku summu par iepriekš solītajiem 20 miljoniem eiro.

Ja "Werder" nepiekristu "Real" piedāvājumam, tā riskētu vispār neiegūt naudu par Ozilu, jo futbolistam nākamvasar beigtos līgums ar komandu un tad viņš to varētu pamest kā brīvais aģents. Ozils Brēmenes klubam pievienojās 2008. gada janvārī par 4,25 miljoniem eiro. Viņš ar lielisko sniegumu futbola pasauli pārsteidza Pasaules kausa izcīņā, palīdzot Vācijas izlasei izcīnīt trešo vietu turnīrā.

Vācijas izlasē viņš aizvadījis 17 spēles un guvis divus vārtus, no kuriem vienus Pasaules kausa izcīņas mačā ar Ganu. Savukārt "Werder" rindās Ozils spēlēja kopš 2008. gada un 71 mačā guva 13 vārtus. Vēl iepriekš viņš pārstāvēja citu bundeslīgas klubu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

LETA

­