Basketbols
2010. gada 19. augusts, 17:27

Latvijas čempioni basketbolā "Barons" sadarbosies ar BAA "Rīga"

Jauns.lv

Pagājušās sezonas Latvijas vīriešu basketbola čempionvienība "Barons" noslēgusi sadarbības līgumu ar Basketbola attīstības aģentūru (BAA) "Rīga", pastāstīja BAA "Rīga" vadītājs Uģis Viļums.

BAA "Rīga" ar "Barona" treneriem un spēlētājiem šobrīd veic pārrunas par pēdējām sadarbības formalitātēm. Kā pastāstīja Viļums, tad "Barons" rindās spēlēs daudzi Latvijas U-19 izlases basketbolisti, tostarp Jānis Timma un Dāvis Bertāns, kas šobrīd ir labākie Latvijas spēlētāji šajā vecumā grupā.

"Spēlēs tie, kas atrodas Rīgā, tāpēc Kasparu Vecvagaru, kurš noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", un Edmundu Dukuli, kas karjeru turpinās Itālijā, mēs nevaram piesaistīt," izteicās Viļums. "Tāpat spēlēs arī U-19 izlases tuvākie rezervisti, kā arī divi Latvijas U-20 valstsvienības spēlētāji Artjoms Butjankovs un Mārtiņš Laksa," pastāstīja Viļums.

Kā ziņots, ceturtdien oficiāli tika apstiprinātas "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas komandas, un jau otro gadu pēc kārtas viņu vidū netika iekļauta "Barons", kaut tās dalībnieku skaits palielināts no desmit līdz 12 vienībām. Līdz ar to "Barons" arī nākamajā sezonā spēlēs tikai LBL turnīrā.

Otrdien notikušajā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē valdes loceklis un BAA "Rīga" dibinātājs Mārtiņš Lauva ierosinājis darba kārtībā iekļaut jautājumu par "Barons" līdzdalību BBL elites grupas turnīrā, taču LBS un BBL prezidents Ojārs Kehris norādīja, ka tā izskatīšana nav LBS kompetencē.

Latvijas U-19 izlase nākamajā sezonā savās mājās spēlēs pasaules U-19 čempionātā. Šogad U-18 vecuma grupā šie spēlētāji izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Latvijas U-19 izlasi trenēs Ziedonis Jansons, kurš šogad vadīja U-18 izlasi Eiropas čempionātā. Pasaules čempionātā nākamajā gadā risināsies tajās pašās zālēs, kur pagājušajā gadā tika aizvadīts Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrs - Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Čempionāts notiks no 30. jūnija līdz 11. jūlijam.

LETA