Gulbju dinastijas skandāls tenisa turnīrā Austrijā
Citi sporta veidi
2010. gada 2. novembrī, 12:50

Gulbju dinastijas skandāls tenisa turnīrā Austrijā

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim dienaskārtībā bija „BA Tennis Trophy” ATP turnīrs Vīnē, kas varēja kļūt par lielisku iespēju, lai nopelnītu vēl kādu ranga punktu un paceltos augstāk par 24. vietu pasaulē. Nepiedaloties turnīrā, Gulbis zaudē divas pozīcijas...

Gulbju dinastijas skandāls tenisa turnīrā Austrijā...
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vīnes ATP turnīrā nepiedalījās sava tēva Aināra Gulbja temperamenta dēļ.
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vīnes ATP turnīrā nepiedalījās sava tēva Aināra Gulbja temperamenta dēļ.

Pirmajā kārtā latvietim pretinieks būtu vairāk nekā pa zobam – Austrijas tenisa leģenda, 43 gadus vecais Tomass Musters, kurš jau deviņus gadus nav piedalījies ATP sacensībās un viņa uzvārds rangā ir atrodams vien devītajā simtā. Ja nenotiktu kas sensacionāls, latvietis bez īpašām pūlēm pārvarētu pirmo kārtu, un, kas zina, varbūt tiktu arī daudz tālāk. Daudziem par lielu pārsteigumu pāris dienas pirms turnīra latvieša dalība no tā ir atsaukta.

Viens no lielākajiem Austrijas sporta portāliem Keller-sports.de, raksta, ka nevis Gulbis pats no turnīra atsauca savu dalību, bet nemaz netika pielaists! Izrādās, šoreiz pie vainas nav skandaloza sportista rīcība, bet gan viņa tēva miljonāra Aināra Gulbja neiecietīgā izturēšanās pret sacensību ēdināšanas personāla darbinieku.

Ernests Gulbis ar tēvu Vīnē ieturējuši maltīti VIP zonā, bet ilgu laiku abiem latviešiem netika nests pamatēdiens (vairāk par 30 minūtēm). Ar to Ainārs Gulbis nav vēlējies samierināties un indiešu izcelsmes oficiantam iešļācis sejā kafiju. Pēc šī incidenta abiem Gulbjiem (vienam laukumā, bet otram skatītāju ložās) vieta Vīnes turnīrā vairs nav atradusies.

Jāpiebilst, ka Austrijas daudzkultūru sabiedrība šādu Aināra Gulbja žestu nav izpratusi vien kā protestu pret viesmīļa darbu, bet gan drīzāk – kā rasistisku attieksmi pret indiešu tautības cilvēku. Austriešu prese min, ka Gulbis seniors ir ļoti ietekmīgs Latvijas uzņēmējs, taču tas nepalīdzēs viņam vēl kādu reizi atgriezties Vīnes turnīrā.

Arī par Ernesta Gulbja iespējamo piedalīšanos šajā turnīrā nākamgad ir skeptiska attieksme. Tātad Austrija, iespējams, kļūs par vēl vienu vietu, kur šī brīža pasaules 26. rakete savu kāju vairs nespers. Atgādināsim, ka pagājušā gada oktobrī talantīgais latviešu tenisists Zviedrijā tika aizturēts par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu, kas skandināvu valstī ir aizliegta likumu. Pēc nakts pavadīšanas cietumā un soda samaksāšanas Ernests intervijās vairākiem medijiem apliecināja, ka savu kāju Zviedrijā viņš varētu spert tikai vienā gadījumā, ja Latvijas „Deivisa” kausa izlasei tur būtu jāaizvada spēle, bet ATP turnīros viņš tur noteikti nepiedalīšoties neizprotamās likumdošanas un savdabīgās attieksmes dēļ. Atliek cerēt, ka Latvijas labākajam tenisistam neaptrūksies turnīri, kuros piedalīties.


kasjauns.lv/Foto: Dina Ikauniece/ Bulls Press/ Izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīvs