Citi sporta veidi
2010. gada 8. decembrī, 04:44

Latvijas vīriešu kērlinga izlasei sestā uzvara Eiropas čempionāta B divīzijā

Jauns.lv

Sesto uzvaru Eiropas čempionāta B divīzijas sešās spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas vīriešu kērlinga izlase, kas ar rezultātu 11-3 pārliecinoši pieveica Austriju.

Latvijas vīriešu kērlinga izlasei sestā uzvara Eir...

Šajā mačā Latvijas izlase jau pēc diviem endiem atradās pārliecinošā vadībā ar 6-0, bet pēc pieciem endiem latvieši bija vadībā ar 9-1. Nākamajos trīs endos komandas izcīnīja pa diviem punktiem, tomēr Latvijas izlases uzvara ne mirkli netika apdraudēta.

Grupas kopvērtējumā Latvijas izlase ar sešām uzvarām sešās cīņās ir vienīgā līdere.

Pirmajā spēlē Latvija ar 9-5 pieveica Somiju, otrajā cīņā ar rezultātu 11-5 pārspēja Baltkrieviju, bet pēc tam ar 5-2 apspēlēja Īriju. Pirmdienas rītā Latvijas izlasei bija plānots tikties ar Bulgāriju, tomēr pretinieki uz cīņu neieradās, bet pēc tam ar 9-4 tika pieveikta arī Velsa.

B1 grupas pēdējā cīņā Latvijas izlase trešdien tiksies ar Horvātijas kērlingistiem. Neatkarīgi no šī mača iznākuma latvieši sev jau ir garantējusi vismaz otro vietu apakšgrupā.

Eiropas čempionāta B1 grupā bez Latvijas, ko pārstāv komanda "Rīgas Roņi", startē vēl septiņas komandas no Somijas, Baltkrievijas, Īrijas, Bulgārijas, Velsas, Austrijas un Horvātijas. Grupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfinālam, bet tikai finālisti nodrošinās vietu A grupā nākamā gada čempionātā. B grupas uzvarētāji vēl aizvadīs pārspēles līdz divām uzvarām ar A grupas astoto spēcīgāko komandu par pēdējo ceļazīmi uz 2011. gada pasaules čempionātu.

Līdz šim vīriešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijā nekad nav tikusi augstāk par trešo vietu.

Eiropas čempionāta spēcīgākajā - A - divīzijā spēkojas Latvijas sieviešu kērlinga izlase, kas septiņās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras, kopvērtējumā ar Vāciju dalot septīto vietu desmit komandu konkurencē.

Pagājušajā gadā Latvijas izlase, ko pārstāvēja komanda "Ledenes", uzvarēja Eiropas čempionāta B grupā, tādējādi nodrošinot vietu Eiropas kērlinga augstākajā sabiedrībā. Šogad Latviju pārstāv komanda "Nicoll", kas cenšas saglabāt vietu A grupā un cīnās par vienu no astoņām ceļazīmēm uz 2011.gada pasaules čempionātu, kurā komandas sāks krāt ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

A grupā startē desmit Eiropas spēcīgākās komandas, tādēļ grupu turnīrā Latvijai jāaizvada deviņas spēles pret Zviedriju, Somiju, Krieviju, Šveici, Skotiju, Norvēģiju, Nīderlandi, Vāciju un Dāniju. Labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, savukārt divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B grupā. Vēl pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, bet astotās vietas ieguvēja par dalību pasaules čempionātā būs spiesta aizvadīt pārspēles līdz divām uzvarām pret B grupas uzvarētājām.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Dace Pastare, Anete Zābere un treneris Ansis Regža.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš.

LETA