Dominiks Hašeks: Maskavā nenāk tik kaislīgi atbalstīt, kā to dara Rīgā

Dominiks Hašeks: Maskavā nenāk tik kaislīgi atbalstīt, kā to dara Rīgā

Jauns.lv

Sezonas sākums nebija tik veiksmīgs, kā to gribētos, tomēr tagad tas ar katru spēli uzlabojas," atzina viens no visu laiku labākajiem čehu vārtsargiem Dominiks Hašeks, kurš šosezon spēlē KHL klubā Maskavas "Spartak".

Dominiks Hašeks: Maskavā nenāk tik kaislīgi atbals...

Leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks "Arēnā Rīga" aizvadīja lielisku spēli, palīdzot apspēlēt Rīgas "Dinamo".
Leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks "Arēnā Rīga" aizvadīja lielisku spēli, palīdzot apspēlēt Rīgas "Dinamo".

"Sezonas sākums nebija tik veiksmīgs, kā to gribētos, tomēr tagad tas ar katru spēli uzlabojas. Tādēļ arī varbūt līdzjutēji uz mūsu spēlēm Maskavā nenāk tik kaislīgi atbalstīt mūs, kā to dara šeit, Rīgā," savās domās dalījās Hašeks.

Kā zināms, šīs sezonas starts "Spartak" komandai bija neveiksmīgs, tāpēc no galvenā trenera amata tika atlaists Milošs Ržiga, kura vietu ieņēma bijušais Latvijas izlases hokejists Igors Pavlovs. Pēdējās spēlēs "Spartak" komanda ir sākusi spēlēt labāk un ar 42 punktiem 33 spēlēs patlaban ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

Čehu vārtsargs nenoliedza, ka sezonas sākumā viņa spēle nebija no tām veiksmīgākajām, tomēr, pēc Hašeka vārdiem, šobrīd viss ejot uz labo pusi. "Runājot par manu spēli, tad varētu teikt, ka nav slikti. Taču, kā jau teicu, sezonas sākums neizdevās gan komandai, gan man pašam, tomēr esmu diezgan apmierināts, kā esmu aizvadījis pēdējās 10-15 spēles."

45 gadus vecais vārtsargs šajā sezonā "Spartak" komandas sastāvā ir aizvadījis 27 spēles, kurās vidēji mačā ielaidis 2,7 ripas un atvairījis 90,3 procentus pretinieku metienu.

Tāpat Hašeks bija apbēdināts par situāciju, kāda patlaban ir komandā, jo Pavlovs ir smagi saslimis ar bronhītu un nespēj vadīt "Spartak" hokejistus. "Šobrīd mums ir grūti brīži, jo mums pirms kāda laika nomainījās treneris, bet tagad atkal cits treneris Pavlovs nevar būt kopā ar komandu. Taču sīkākas informācijas, kas notiks tālāk, man nav. Kaut gan mums par to nevajadzētu domāt, mūsu galvenais uzdevums ir doties laukumā un darīt savu darbu. Esam uzvarējuši pēdējās divas spēles, un esmu apmierināts ar mūsu sniegumu."

"Ja salīdzina Nacionālo hokeju līgu (NHL) un KHL, tad, manuprāt, NHL ir nedaudz lielāka un plašāka. Ne visās KHL komandās ir tādi līdzjutēji kā Rīgā. Piemēram, uz mūsu spēlēm nāk tikai kādi divi līdz trīs tūkstoši skatītāju, un tā ir ļoti liela vilšanās. NHL tā nekad nenotiek," pastāstīja Hašeks.

"Runājot par hokeja atšķirībām abās līgās, tad tur un šeit tiek spēlēti dažādi stila hokeji. Eiropā vairāk ir tehniskais un slidojošais hokejs, bet NHL ir ātrums un liela spēka spēle," piebilda Hašeks.

Hašeks NHL kopumā ir aizvadījis 16 sezonas, spēlējot četrās dažādās komandās. NHL karjeras laikā viņš divas reizes ir izcīnījis Stenlija kausu, kā arī piecas reizes ticis atzīts sezonas labāko vārtsargu. "Savā karjerā esmu sasniedzis ļoti daudz, un pagaidām man nav nekādu tālejošu mērķu, jo šobrīd koncentrējos šai sezonai. Mans primārais uzdevums uz doto brīdi ir palīdzēt "Spartak" iekļūt izslēgšanas spēlēs. Esmu priecīgs un nenožēloju, ka izvēlējos spēlēt Maskavā, jo es izbaudu hokeju un man patīk mans darbs," teica Hašeks.

Kā ziņots, 1998. gadā ar Hašeku ierindā Čehija uzvarēja Nagano olimpiskajās spēlēs, bet 2006. gada Olimpiādē viņš ieguva bronzas godalgu. Tāpat Hašeks četras godalgas ir ieguvis pasaules čempionātos - sudrabu 1983. gadā un bronzu 1987., 1989. un 1990. gadā.

LETA/Foto: Mārtiņš Purviņš