Citi sporta veidi
2010. gada 9. decembrī, 23:02

Latvijas vīriešu kērlinga izlase iekļūst Eiropas čempionāta A divīzijā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu kērlinga izlase ceturtdien Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pusfināla spēlē ar rezultātu 9-5 pieveica Itālijas valstsvienību, garantējot sev vietu A divīzijā nākamgad.

Latvijas vīriešu kērlinga izlase iekļūst Eiropas č...

Pēc trijiem endiem Latvijas izlase bija iedzinēju lomā ar 2-4, taču ceturtajā endā Latvija guva divus punktus un izlīdzināja rezultātu 4-4. Piektajā endā Itālija vēl spēja izvirzīties vadībā ar 5-4, tomēr nākamajos divos endos Latvija kopā guva četrus punktus un ieguva izšķirošo pārsvaru 8-4, ko Itālija līdz cīņas beigām neatspēlēja.

Latvijas vīriešu izlase A divīzijā spēlēs pirmo reizi vēsturē, jo līdz šim vīriešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijā nekad nebija tikusi augstāk par trešo vietu.

Latvijas vīriešu izlase piektdien spēlēs B divīzijas finālā. Kā ziņots, B divīzijas uzvarētāji vēl aizvadīs pārspēles līdz divām uzvarām ar A grupas astoto spēcīgāko komandu par pēdējo ceļazīmi uz 2011. gada pasaules čempionātu.

Eiropas čempionātā Latvijas vīriešu izlasi pārstāv "Rīgas Roņi".

Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien Eiropas čempionāta spēcīgākās, A divīzijas pamatturnīra pēdējā spēlē ar 3-4 piekāpās Dānijai, tomēr saglabāja vietu spēcīgāko komandu vidū arī nākamajā gadā. Deviņās cīņās Latvijas kērlingistes tika pie divām uzvarām un tagad aizvadīs pārspēles līdz divām uzvarām ar B divīzijas spēcīgāko komandu par iekļūšanu nākamā gada pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase, ko pārstāvēja komanda "Ledenes", uzvarēja Eiropas čempionāta B grupā, tādējādi nodrošinot sev vietu Eiropas kērlinga augstākajā sabiedrībā. Šogad Latviju pārstāv komanda "Nicoll".

Kā ziņots, astoņas komandas saglabāja vietu Eiropas čempionāta A divīzijā, bet septiņas spēcīgākās un pārspēļu uzvarētāja garantēs vietu arī pasaules čempionātā, kurā komandas sāks krāt ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm. No A divīzijas izkrita Somijas un Nīderlandes izlases.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Dace Pastare, Anete Zābere un treneris Ansis Regža.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš.

LETA