Jēkabsone-Žogota, Niedola un Bertāns pretendē uz FIBA balvām
Basketbols
2010. gada 10. decembris, 18:13

Jēkabsone-Žogota, Niedola un Bertāns pretendē uz FIBA balvām

Jauns.lv

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") mājaslapā internetā sācies balsojums gada labāko spēlētāju tituliem četrās kategorijās, kurās kandidē arī trīs Latvijas basketbolisti.

Latvijas sieviešu izlases un Krievijas augstākās līgas kluba Maskavas apgabala "Sparta&K" spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota kandidē uz labākās basketbolistes titulu, savukārt Latvijas U-20 valstsvienības līdere Sabīne Niedola un Latvijas U-18 izlases līderis Dāvis Bertāns kandidē uz labāko jauno basketbolistu tituliem.

Līdzjutējiem ir iespēja nobalsot "www.fibaeurope.com" mājaslapā internetā. Balsot varēs līdz 2010.gada janvārim.

Visās kategorijās ikvienam balsotājam no pretendentiem jāizvēlas trīs kandidāti.

Sieviešu konkurencē bez Jēkabsones-Žogotas kandidē arī Agņeška Bibržicka (Polija), Amaja Valdemoro (Spānija), Anastasija Veremejenka (Baltkrievija), Anna Votersa (Beļģija), Selīna Dimerka (Francija), Eva Vitečkova (Čehija), Evantija Malci (Grieķija), Hana Horākova (Čehija), Lirona Koena (Izraēla), Nevrije Ilmaza (Turcija), Sandra Linkevičiene (Lietuva), Stella Kalcidu (Grieķija), Svetlana Abrosimova (Krievija), Sandrīna Grudā (Francija), un Jeļena Leučanka (Baltkrievija).

Kā ziņots, 2007.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas spēlētāju, bet iepriekšējos divos gados viņa balsojumos ieņēma otro vietu. Savukārt 2005. gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas jauno spēlētāju.

Pagājušajā gadā par Eiropas labāko basketbolisti tika atzīta Eiropas čempionvienības Francijas līdere Grudā.

Tikmēr Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam izvirzīta trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa ieņēma septīto vietu, bet pērn palika devītā. Savukārt sestā labākā jaunā basketboliste pagājušajā gadā bija Elīna Babkina.

Eiropas labākā jaunā basketbolista balvu iepriekšējos trīs gadus saņēma spānis Rikijs Rubio, un viņš šai balvai ir nominēts arī šogad.

LETA/Foto: LETA