Citi sporta veidi
2010. gada 11. decembrī, 20:07

Latvijas sieviešu kērlinga izlase netiek uz pasaules čempionātu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Eiropas čempionāta ietvaros trešajā pārspēlē par vietu nākamā gada pasaules čempionātā ar 6-10 piekāpās B divīzijas spēcīgākajai komandai Čehijai, sērijā līdz divām uzvarām zaudējot ar rezultātu 1:2 un nekvalificējoties pasaules čempionātam.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase netiek uz pasaul...

Latvietes iedzinējos nokļuva jau spēles pirmajā endā, kurā pretinieces uzvarēja ar rezultātu 3-0. Nākamajā endā čehietes savu pārsvaru dubultoja, bet latvietes trešajā endā prata atbildēt tikai ar vienu atspēlētu punktu. Arī ceturto endu čehietes uzvarēja ar rezultātu 3-0, līdz pat spēles beigām pārliecinoši nosargājot iegūto pārsvaru un liedzot izcīnot ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē piektdien uzvaru ar rezultātu 7-4 izcīnīja Čehijas izlase, savukārt sestdienas rīta pusē latvietes prata rezultātu sērijā izlīdzināt, tiekot pie uzvaras ar 8-6.

Eiropas čempionāta spēcīgākās, A divīzijas pamatturnīra deviņās cīņās Latvija tika pie divām uzvarām, sacensības noslēdzot astotajā vietā un saglabājot vietu A divīzijā arī nākamajā gadā.

A divīzijas debijas mačā latvietes ar rezultātu 3-10 piekāpās Zviedrijai, bet otrajā spēlē ar 9-8 pieveica Somiju, izcīnot pirmo uzvaru kontinenta visaugstākās raudzes nacionālo izlašu turnīrā. Trešajā spēlē Latvija ar 2-9 piekāpās Krievijai, tad ar 4-8 piekāpās Šveicei, pēc tam ar 2-10 zaudēja Skotijai, sestajā cīņā latvietes ar 1-10 atzina Norvēģijas pārākumu, septītajā mačā Latvija ar 8-5 pieveica Nīderlandi, bet astotajā ar 5-7 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Savukārt devītajā spēlē ar rezultātu 3-4 tika atzīts Dānijas izlases pārākums.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase, ko pārstāvēja komanda "Ledenes", uzvarēja Eiropas čempionāta B grupā, tādējādi nodrošinot sev vietu Eiropas kērlinga augstākajā sabiedrībā. Šogad Latviju pārstāv komanda "Nicoll".

Kā ziņots, astoņas komandas saglabāja vietu Eiropas čempionāta A divīzijā, bet septiņas spēcīgākās un pārspēļu uzvarētāja garantēs vietu arī pasaules čempionātā, kurā komandas sāks krāt ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

No A divīzijas izkrita Somijas un Nīderlandes izlases.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra finālspēlē piektdien dramatiskā cīņā ar 7-10 ekstra endā zaudēja Itālijas valstsvienībai, paliekot otrā Eiropas čempionāta B divīzijā un neiegūstot tiesības pacīnīties par vietu pasaules čempionātā, taču gan Itālija, gan Latvija jau pirms šīs cīņas bija garantējušas vietu nākamā gada Eiropas čempionāta A divīzijā, kurā latvieši iekļuvuši pirmo reizi vēsturē.

Eiropas čempionātā Latvijas vīriešu izlasi pārstāv "Rīgas Roņi".

Līdz šim vīriešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijā nekad nebija tikusi augstāk par trešo vietu.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Dace Pastare, Anete Zābere un treneris Ansis Regža.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš.

LETA