Jūliuss Šuplers: Mūsu vairākuma treniņi ir vainagojušies panākumiem

Jūliuss Šuplers: Mūsu vairākuma treniņi ir vainagojušies panākumiem

Jauns.lv

"Dinamo" hokejisti, pēc neveiksmīgas otrās trešdaļas mačā ar Maskavas "Spartak" komandu, spēja saņemties un trešajā nospēlēja ļoti veiksmīgi, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Jūliuss Šuplers: Mūsu vairākuma treniņi ir vainago...

Jūliuss Šuplers ir apmierināts ar "Dinamo" sniegumu pirmajā un trešajā trešdaļā.
Jūliuss Šuplers ir apmierināts ar "Dinamo" sniegumu pirmajā un trešajā trešdaļā.

"Puiši ļoti centās. Prieks, ka mūsu treniņi vainagojušies panākumiem un jau otrajā mačā pēc kārtas sekmīgi spēlējam vairākumā," pēcspēles preses konferencē izteicās Šuplers.

"Prieks, ka puiši, pēc ne pārāk veiksmīgas otrās trešdaļas, pēdējās 20 minūtes nospēlēja tā kā vēlējāmies," uzsvēra Rīgas "Dinamo" galvenais treneris.

"Pretinieki uzvarēja pelnīti, bet mums mačs neizdevās un vāji spēlējām mazākumā," atzina "Spartak" komandas galvenais treneris Andrejs Jakovenko. "Lūzums notika otrajā trešdaļā, kad nerealizējām daudz momentus. Pret puišiem man pretenziju nav - viņi centās, bet mums nepaveicās."

"Jau Špenglera kausa turnīra laikā Davosā izveidojām daudz momentus, bet nespējām iemest. Laikam veiksme mūs pametusi, tāpat puišiem nepieciešams aktīvāk spēlēt vārtu priekšā," uzsvēra Jakovenko.

Kā ziņots, pēc piektajiem zaudētajiem vārtiem tika nomainīts leģendārais "Spartak" vārtsargs Dominiks Hašeks. "Domājām par iespēju mainīt vārtsargu jau agrāk, tomēr ritēja sīva cīņa. Hašeks pats negribēja atstāt vārtus, jo viņam nepatīk tikt nomainītam."

Jakovenko izteica apmierinātību ar slovāku uzbrucēju Juraju Mikušu, kurš sezonas pirmajā pusē spēlēja tieši Rīgas "Dinamo" komandā. "Esam apmierināti ar Mikušu, tomēr viņš spēlē ar traumu. Mikušs ir cīnītājs, bet vēlētos vairāk vārtus no viņa," teica "Spartak" galvenais treneris.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar 60 punktiem 43 spēlēs pakāpās uz septīto pozīciju, tikmēr "Spartak" ar 58 punktiem 42 spēlēs atkrita uz astoto pozīciju. Savukārt devītajā vietā esošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība no Latvijas kluba atpaliek par četriem punktiem, tomēr tā aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī divās spēlēs Maskavā sākotnēji ar 2:3 uzvarēja mājinieki, bet pusmēnesi vēlāk ar 3:2 pārāka bija "Dinamo" komanda, savukārt decembra sākumā Rīgā viesi uzvarēja ar 2:1.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 4:2 uzvarēja Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" vienību, pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Šajā cīņā pēc savainojumu izārstēšanas Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās kapteinis Sandis Ozoliņš un viens no uzbrukuma līderiem Marks Hartigans, bet roku lauza Rodrigo Laviņš, kurš nevarēs spēlēt aptuveni sešas nedēļas.

Arī nākamās trīs spēles rīdziniekiem plānotas savā laukumā, kurās komanda ik pēc dienas tiksies ar Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Kā ziņots, mačs ar SKA komandu tiks aizvadīts Liepājā.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm Gagarina kausa izcīņai kvalificēsies tikai astoņas spēcīgākās konferences komandas.

Kā ziņots, janvārī Rīgas "Dinamo" komandai ir ļoti smags spēļu grafiks, jo līdz 26. janvārim kopumā paredzētas 12 spēles, turklāt spēlējot katru otro dienu.

LETA/Foto: LETA