BK "Ventspils" sāpīgs zaudējums arī Francijā
Basketbols
2011. gada 1. februāris, 23:35

BK "Ventspils" sāpīgs zaudējums arī Francijā

Jauns.lv

Otro zaudējumu pēc kārtas Eiropas Izaicinājuma kausā otrdien piedzīvoja "Ventspils", kas otrā posma trešajā spēlē ar rezultātu 70:74 (21:23, 21:15, 18:14, 10:22) izbraukumā piekāpās Francijas komandai "BCM Gravelines".

Pēc līdzīgi aizvadītas pirmās spēles puses, visnopietnākais pārsvars šajā mačā tika iegūts trešajā ceturtdaļā, kad ventspilnieki guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot 49:40, bet vēlāk arī 55:42. Arī pirms pēdējām desmit minūtēm "Ventspils" komanda saglabāja vadību ar 60:52, tomēr šis pārsvars ļoti ātri tika izsēts un pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm rezultāts jau bija 60:60. Mača beigas aizritēja sīvā cīņā, tomēr uzvaru izcīnīja mājinieki.

Rezultatīvākais Latvijas kluba rindās ar 25 gūtajiem punktiem bija Rašads Andersons, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, 15 punktus guva Artūrs Bērziņš, bet 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas Sauļa Kuzminska rēķinā.

Tikmēr mājiniekiem ar 27 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Bendžamins Vūdsaids.

Tikmēr otrajā K apakšgrupas mačā Portugāles vienība Lisabonas "Benfica" otrdien uzņems Zviedrijas komandu Norčēpingas "Dolphins".

Kā ziņots, turnīra otrā posma pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 100:65 pārliecinoši uzvarēja "Benfica" basketbolistus, bet pēc tam ar 75:77 izbraukumā piekāpās "Dolphins" komandai.

Savukārt "BCM Gravelines" sākotnēji ar 75:65 savā laukumā pieveica "Dolphins", bet pēc tam ar 67:64 izbraukumā pieveica "Benfica".

Tādējādi pēc šī mača "BCM Gravelines" ar trīs uzvarām nostiprinājās pirmajā vietā, bet pa vienam panākumam ir "Venstpils" un "Dolphins" vienībām. Savukārt ceturtajā vietā ar divām neveiksmēm divās spēlēs atrodas "Benfica" vienība.

Kā ziņots, "Ventspils" komanda Latvijā nav bijusi jau kopš pagājušās nedēļas pirmdienas. Pēc mača ar "Dolphins" komandu tā Igaunijā aizvadīja divas spēles "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīra ietvaros.

Jau vēstīts, ka Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas pirmā posma B apakšgrupā "Ventspils" ar četrām uzvarām sešās spēlēs izcīnīja pirmo pozīciju. Pa trīs panākumiem izcīnīja Izraēlas vienība Haifas "Maccabi" un Vācijas komanda Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", bet ceturto vietu grupā ar divām uzvarām ieņēma Ukrainas vienība Južnijas "Himik".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un atkal aizvada divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: bkventspils.lv