46 gadus veco Hašeku tomēr neizsauc uz Čehijas izlasi

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks tomēr nav ticis iekļauts Čehijas izlases sastāvā, kas no 10. līdz 13. februārim piedalīsies Eirotūres trešajā posmā - LG hokeja spēlēs, vēsta portāls "hokej.cz".

46 gadus veco Hašeku tomēr neizsauc uz Čehijas izl...

 Jau ziņots, ka 46 gadus vecais vārtsargs janvāra vidū piekrita atgriezties Čehijas izlasē.

Toreiz Čehijas valstsvienības galvenais treneris Aloizs Hadamčiks nāca klajā ar apgalvojumu, ka gadījumā, ja Hašeks nepiedzīvos sportiskās formas kritumu, viņš varētu tikt iekļauts Čehijas izlases kandidātu sarakstā startam LG hokeja spēlēs Taču publiskotajā izlases sastāvā Hašeka vārds tomēr nav atrodams.

Jāatzīmē, ka valstsvienības sastāvā nav iekļauts arī pazīstamais KHL vienības Omskas "Avangard" uzbrucējs Jaromirs Jāgrs.

Hašeks pēdējo reizi Čehijas valstsvienību pārstāvēja 2006. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā, palīdzot čehiem tikt pie bronzas medaļām.

Šīs sezonas KHL čempionātā Hašeks laukumā līdz šim devies 43 spēlēs, vidēji savos vārtos ielaižot 2,39 ripas un atvairot 91,7% pretinieku metienu.

Jau vēstīts, ka otrdien Hašeks tika nosaukts par KHL janvāra mēneša labāko vārtsargu.

Savas Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeras laikā Hašeks kopumā ir aizvadījis 16 sezonas, spēlējot četrās dažādās komandās. NHL karjeras laikā viņš divas reizes ir izcīnījis Stenlija kausu, kā arī piecas reizes ticis atzīts par sezonas labāko vārtsargu. Savukārt Čehijas izlasi pieredzējušais vārtsargs pārstāvējis 69 spēlēs. 1998. gadā ar Hašeku ierindā Čehija uzvarēja Nagano olimpiskajās spēlēs, bet 2006. gada Olimpiādē viņš, kā jau minēts, ieguva bronzas godalgu. Tāpat Hašeks četras godalgas ir ieguvis pasaules čempionātos - sudrabu 1983. gadā un bronzu 1987., 1989. un 1990. gadā.

Kā ziņots, šīs sezonas Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - triumfēja Somija, bet otrajā posmā - Pirmā kanāla kausa izcīņā - pie uzvaras tika Krievijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās šo četru valstu izlases, kas veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem. Savukārt šī gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Kosičē, pašreizējie čempioni čehi D grupā sacentīsies ar Latvijas, Somijas un Dānijas izlasēm.

"Spartak" vienība KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā pašlaik ar 79 punktiem 50 spēlēs ieņem piekto vietu. Maskavas klubs jau ir garantējis dalību izslēgšanas spēlēs.

LETA