Citi sporta veidi
2011. gada 8. februāris, 04:36

Ārsti izsakās cerīgi par Kubicas veselību

Jauns.lv

Ārsti, kuri rūpējas par rallija sacensībās smagā avārijā cietušo Pirmās formulas (F-1) poļu pilotu Robertu Kubicu, izsaka cerīgas prognozes par sportista atlabšanu.

''Mums būs nepieciešamas vismaz sešas dienas, lai pārliecinātos, vai asinis pilnvērtīgi cirkulē viņa rokā," pirmdien pastāstīja ķirurgs Igors Roseljo, kurš dienu iepriekš vadīja septiņas stundas ilgo operāciju. "Viņa roka ir silta, kas norāda, ka operācija noritējusi veiksmīgi, un, ja viss notiks, kā plānots, viņam būs nepieciešama gadu ilga rehabilitācija, lai pilnībā atjaunotu kustību tajā," piebilda ārsts.

Kā ziņots, vēsturiskā Andoras rallija sacensībās polis piedalījās ar "Škoda Fabia" automašīnu "Super 2000" klasē, tomēr jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc tam automobili caururba metāla marga.

Kubicas stūrmanis Jakubs Gerbers traumas nav guvis, tomēr Kubica tika nogādāts slimnīcā ar helikopteru.

Tikmēr Kubicas pārstāvētās F-1 komandas "Lotus Renault GP" vadība pagaidām atsakās apstiprināt informāciju, ka jaunās F-1 sezonas pirmajās sacīkstēs, kas 13.martā norisināsies Bahreinā, poļa vietu ieņems vienības trešais pilots Bruno Senna, sakot, ka šādi spriedumi ir pāragri un negodīgi pret Kubicu.

Tikmēr komandas vadītājs Ēriks Buljē aizstāvēja lēmumu ļaut Kubicam piedalīties rallija sacensībās. "Roberts ir īstens sacīkšu braucējs. Viņa dzīve ir autosacīkstes," Buljē pirmdien stāstīja intervijā "BBC Radio 5". "Mēs zinājām riskus, tomēr abpusēji vienojāmies par to, jo viņam tas ir nepieciešams, lai gūtu dzīves balansu."

Buljē uzskata, ka Kubicas rehabilitācija būs ātrāka par gadu, tāpēc apgalvo, ka sportists nevarēs piedalīties sacensībās tikai pāris mēnešus. "Tomēr pagaidām vēl ir par agru teikt, cik tieši ilgs laiks būs nepieciešams."

Kā ziņots, šajā sezonā "Lotos Renault GP" komandas piloti bija plānoti Kubica un krievs Vitālijs Petrovs. Tikmēr bez Sennas komandai ir vēl viens rezerves braucējs - francūzis Romēns Grožāns.

Pagājušajā sezonā "Renault" komandu pārstāvošais Kubica ar 136 punktiem ierindojās astotajā vietā.

Jaunā F-1 sezona sāksies 13.martā ar sacensībām Bahreinā.

LETA