Pečura, Lūsiņš un Jass par savu savainojumu nopietnību
Hokejs

Pečura, Lūsiņš un Jass par savu savainojumu nopietnību

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases kandidāti Sergejs Pečura, Edgars Lūsiņš un Māris Jass, neskatoties uz pesimistiskajām prognozēm, pēc otrdien veiktajām medicīniskajām pārbaudēm cerīgi skatās uz dalību pasaules čempionātā, informē "Latvijas Avīze".

Pečura, Lūsiņš un Jass par savu savainojumu nopiet...
Sergeja Pečura rokas trauma tomēr nav tik nopietnā, kā sākumā tika uzskatīts.
Sergeja Pečura rokas trauma tomēr nav tik nopietnā, kā sākumā tika uzskatīts.

Jau ziņots, ka visi trīs hokejisti traumas guva pagājušajā piektdienā notikušajā pārbaudes spēlē ar Somijas hokejistiem, kurā Latvijas izlase cieta zaudējumu ar 3:5.

Sākotnēji izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks apgalvoja, ka Pečura lauzis roku, tāpēc pasaules čempionātā nespēlēs, taču jau sestdien komandas ārsts Jānis Kvēps atzina, ka viņam tomēr konstatēts tikai ļoti smags sasitums. To apstiprināja arī otrdien veiktās pārbaudes. "Pretinieks mani iegrūda bortā, pieliku priekšā rokas. Nekā dikti rupja tur nebija - spēles epizode, kas beidzās ļoti neveiksmīgi," stāsta Pečura. "Uzreiz sajutu nežēlīgas sāpes, pirkstus nejutu, sāpju šoks bija milzīgs. Pirmajā mirklī ļoti nobijos, taču tagad jau ir noņemts ģipsis. Cerēšu uz to labāko."

Savukārt Lūsiņam, kuram sākotnēji prognozēja cirkšņa sastiepumu, konstatēts muskuļa savainojums. "Esmu optimistisks. Ja būtu ļoti slikti, tad nemaz nemēģinātu, bet tagad ir cerība, ka paspēšu atgūties. Viss atkarīgs no pašsajūtas. Varu skriet, lēkt, izvairos tikai no asām kustībām uz sāniem. Šobrīd gan netrenējos. 17. vai 18. aprīlī domāju iet uz ledus, un tad jau redzēs, kā būs," citēts Lūsiņš.

Tikmēr Jasam konstatēts spēcīgs gurna sasitums. "Pastaigāt vēl kārtīgi nevaru, bet vismaz vairs nesāp. Nedēļas nogalē sākšu trenēties un domāju, ka varēšu spēlēt jau pret norvēģiem," izteicies Jass, kurš pašlaik nevar prognozēt savas iespējas tikt sastāvā uz pasaules čempionātu, jo aizsargu vidū komandā ir diezgan liela konkurence.

Trešdien un ceturtdien Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Austrijas valstsvienību. Latvijas izlasei šajās spēlēs palīdzēs arī Arvīds Reķis, Ģirts Ankipāns un Raimonds Vilkoits, kurš uz Austriju devies Aleksandra Ņiživija vietā.

Kā ziņots, Ņiživijs šopavasar Latvijas izlasē vēl nav spēlējis, jo uzreiz pēc sezonas noslēguma Rīgas "Dinamo" komandā viņš steidza sakārtot veselību.

Šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš un Oskars Bārtulis. Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ pagaidām bez Ņiživija vēl nav piedalījušies arī Mārtiņš Karsums un Lauris Dārziņš, bet pirmajās pārbaudes cīņās traumu guvis arī Oskars Cibuļskis.

Jau vēstīts, ka šonedēļ izlasei pievienosies Artūrs Kulda, Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Raitums, kuru pārstāvētajām komandām arī pagājušajā nedēļā noslēdzās sezona. Savukārt par Kārļa Skrastiņa dalību pasaules čempionātā pagaidām nav zināms.

Latvijas izlases spēles ar Austriju tiks aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros. EHC turnīrā visas 12 komandas aizvadījušas pa četrām spēlēm. Pa 12 punktiem izcīnījušas Somijas un Zviedrijas izlases, trešā ar desmit punktiem ir Čehija, Šveice ar deviņiem punktiem atrodas ceturtajā vietā. Bez punktiem cīnās Latvijas un Austrijas izlases, Krievija un Norvēģija, kas izcīnījušas pa trim punktiem.

Jau vēstīts, ka EHC turnīrs iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā. EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Pēc tam pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26. aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15. maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA